Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Zlatan: "Det är en katastrof"

Zlatan Ibrahimovic var inte nöjd efter matchen.
1 av 2

Zlatan Ibrahimovic var inte nöjd efter matchen.

JESSICA GOW/SCANPIX

"Det är en katastrof", säger anfallaren.
2 av 2

"Det är en katastrof", säger anfallaren.

PETER DEJONG/AP/SCANPIX

Sport | 12/10/2010 22:26

Sverige hade inte mycket att säga till om mot Holland och krossades med 1-4.

AMSTERDAM. Man hade hoppats på en skräll och att kunna bryta Hollands tioåriga förlustfria svit på Amsterdam Arena.

Men allt slutade i ett stort fiasko där hemmalaget redan efter fyra minuter hade slagit in matchens första mål.

– Inte bra alls. Vi förlorar och det kändes som att de hade total kontroll över matchen. De gör mål tidigt och det känns som att vi inte orkar ta oss upp från det, säger en klart besviken Zlatan Ibrahimovic till TV4 efter matchen.

"Hade för mycket respekt"

Det blev aldrig någon riktig match. Andreas Granqvist gjorde bort sig rejält när Wesley Sneijder hittade fram till Rafael van der Vaart, som i sin tur passade fram till Klaas-Jan Huntelaar. Hamburgstrikern gjorde inget misstag och satte dit matchens första mål.

Det var inte mycket så mycket Sverige hade framåt i den första halvleken. Men i den 23:e minuten hade Ola Toivonen ett gyllene läge att kvittera. Svenskens lobb smet dock tätt utanför stolpen och i stället kunde Ibrahim Afellay göra 2-0 efter att Behrang Safari gett bort ett inkast på defensiv planhalva.

– Vi hade för mycket respekt. Man märkte det efter en minut. Men man kan skylla på mycket, men vi tar med oss detta och försöker att vara positiva, även om man inte ska vara för positiv efter en sån här match, fortsätter lagkaptenen.

Holland trummade vidare

Desto bättre gick det inte heller i den andra halvleken och hemmaspelarna fortsatte bara leken med Erik Hamréns mannar. Inom loppet av fyra minuter såg Holland även till dryga ut till både 3-0 och 4-0 efter ytterligare ett mål vardera av Huntelaar och Afellay.

Att Holland sedan valde att vila sina stjärnor efter det sista målet var inte konstigt. Och att Sverige dessutom fick några få lägen att göra mål var inte heller av särskilt stor betydelse. Men ändå kunde Granqvist snygga till siffrorna lite och göra sitt andra landslagsmål med ett snyggt volleyskott i straffområdet.

– Vi tappar bollen enkelt. Nästan för enkelt. De utnyttjar det och gör fyra mål. Det är inte alls bra - det är en katastrof, konstaterar Ibra.

Holland kör över Sverige