Holländaren slog till med två mål och en assist.
Holländaren slog till med två mål och en assist. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX
Klaas-Jan Huntelaar var stekhet i kväll.
Klaas-Jan Huntelaar var stekhet i kväll. - Foto: BAS CZERWINSKI/AP/SCANPIX

Målkungen nöjd med sitt Holland

"Vi spelade riktigt bra", säger Klaas-Jan Huntelaar.

Klaas-Jan Huntelaar

Född: Den 12:e augusti 1983 i Dremt i Holland.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i v.v. H. en K innan han flyttade till De Graafschap. Efter sex år där lämnade han dock för storklubben PSV Eindhovens ungdomslag 2002.

Flyttades upp till A-laget 2002 men fick bara spela en enda match. Återvände till De Graafschap 2004 på lån och lånades sedan ut till AGOVV 2003. Väl där lossnade det rejält för strikern, som gjorde 26 mål på 35 matcher.

Signades av Herenveen 2004 och var kvar där till 2006, tills han värvades till Ajax där han blommade ut rejält. Bombade in hela 79 mål på 97 matcher tills Real Madrid fick upp ögonen för honom och värvade spelaren under vintern.

I Spanien gick det dock inte så bra och det blev endast en halv säsong i huvudstadsklubben.

Flyttade till Milan. Men även här gick det dåligt.

Nu: Flyttade till Schalke 04 inför säsongen och har kommit igång nu igen.

AMSTERDAM. Matchen uteblev. Det såg Klaas-Jan Huntelaar till när han redan i den fjärde minuten satte matchens första mål. Det tog knappast stopp för honom där, utan såg även till att sätta 3-0 och spela fram till Ibrahim Afellays 4-0-mål.

– Vi spelade riktigt bra. Den första halvleken hade vi bra moment och fina anfall. I den andra halvleken spelade vi bra fotboll och kunde göra en rad mål. Det var en bra match för oss, säger en glad Huntelaar till TV4 efter matchen.

Holland toppar nu grupp E före Ungern med sina tolv poäng och har tagit ett grepp om gruppsegern.

– Jag känner mig i form. Jag tycker att vi spelade som ett riktigt bra lag och jag är glad över att få vara med, säger Huntelaar.