Vill nu ha 27 miljoner kronor.
1 av 3
Vill nu ha 27 miljoner kronor. - Foto: Martin Meissner/AP/SCANPIX
Känner att hans rykte har blivit sämre efter att han fick gå.
2 av 3
Känner att hans rykte har blivit sämre efter att han fick gå. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Jacques Brinon/AP/SCANPIX

Flopptränaren kräver 27 miljoner

Raymond Domenech fick sparken efter VM i Sydafrika – nu kräver han förbundet på pengar.


Raymond Domenech:

Född: 24 januari 1952 i Lyon

Då: Tog över Lyon 1989 och tränade laget fram till 1993 innan det franska U21-landslaget ville ha hans tjänster. Ytterligare ett år senare var han förbundskapten. Var med och tog VM-guldet 2006.

Nu: Efter guldet för fyra år sedan har det gått rejält mycket ner för Frankrike. I EM 2008 floppade man rejält och det har man fortsatt att göra. I VM i somras gick man inte vidare från gruppen och det var det sista som fransmännen fick se av Domenech, tills nu.

PARIS. Frankrike var den stora floppen i det mästerskapet i somras. De lyckades inte ta sig vidare från gruppspelet och utanför planen stormade det rejält. Det var flera skandaler som skakade laget och missnöjet mot Raymond Domenech blev allt större.

– Om det var ett fiasko så finns det skäl (för det), och vi ska inte blunda – de kommer från tränaren, sa William Gallas till fransk media.

Supportrarna till Les Bleus håller med att det var tränaren som förde laget till fiaskot.

– Han är orsaken till det franska lagets misslyckanden de senaste åren och han borde fått sparken redan innan EM 2008, skriver signaturen Steve på Yahoo.

Det hela slutade med att 58-åringen fick sparken och ersattes av Laurent Blanc. Den förre Lyontränaren känner sig nu sviken av förbundet och kräver 27 miljoner kronor för att hans rykte och möjligheter att få ett nytt jobb har minskat, skriver L'Equipe.

– Man kan inte hantera en kollektiv kris genom att sparka en person. Ett vänskapligt avslut var möjligt, säger hans advokat Jean-Yves Connesson enligt tidningen.

Så här såg det ut när spelarna strejkade efter att Nicolas Anelka blivit hemskickad

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.