Fifa har bestämt sig.
1 av 4
Fifa har bestämt sig. - Foto: Michael Probst/AP/SCANPIX
Blatter presenterar vinnaren.
2 av 4
Blatter presenterar vinnaren. - Foto: Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX
Ryssarna jublade åt beskedet.
4 av 4
Ryssarna jublade åt beskedet. - Foto: Anthony Devlin/AP/SCANPIX

De får arrangera VM 2018 och 2022

Väntan är äntligen över. Nu vet vi vilka länder som kommer att arrangera de två kommande VM efter 2014.


Vinnarnas massiva storsatsning

Vill man inte ha med sport att göra kommer Ryssland definitivt inte vara landet att söka sig till de närmsta åren.

Sedan tidigare står det klart att Ryssland även ska arrangera friidrotts-VM 2013 och vinter-OS 2014. Nu kan man alltså lägga till fotbolls-VM 2018 på listan.

Under torsdagen lovade samtidigt Qatar att 22 arenor skulle flyttas till fattiga afrikanska länder efter VM 2022 - om de skulle få mästerskapet, vilket nu är alltså ett löfte de måste hålla.

Beskedet är givetvis ett tungt slag mot favoriterna England som nu menar att de brittiska mediernas stora rubriker om korruption kan ha lett till att man förlorat röster.

"Slutfasen av lottningen har präglats av anklagelser om korruption i engelska medier vilket har lett till en motreaktion mot England bland några av FIFA:s befattningshavare", skriver Guardian.

ZÜRICH. Då var det klart vem som kommer att få arrangera VM 2018 och 2022.

Under torsdagen presenterade det internationella fotbollsförbundet sitt beslut.

Beskedet dröjde längre än väntat, men till slut kunde Fifa-presidenten Sepp Blatter avslöja att det blir Ryssland som kommer att stå som värd i nästa stora mästerskap efter VM i Brasilien 2014.

– Jag lovar er, ni kommer inte att ångra er. Låt oss skriva historia - tillsammans, sade det ryska fotbollsförbundets ordförande direkt efter tillkännagivandet.

Blatter hyllade vinnarna:

– Jag önskar er lycka till och jag är säker på att ni kommer att ni kommer göra ett bra jobb. Grattis Ryssland, sade han.

Beskedet är naturligtvis ett stort bakslag för England, som länge har velat arrangera ett VM. Nu får de i stället vänta i 16 år för att få en ny chans.

Storsatsande Qatar vinnare

Bara minuterna senare presenterade Blatter arrangören till VM 2022. Och det blev storsatsande Qatar som fick det.

– Tack för att ni trodde på förändring. Tack för att ni trodde på att bredda spelet och för att ni ger Qatar en chans. Vi kommer inte svika er och ni kommer att vara stolta över oss. Det lovar jag er, sade en klart rörd Schejk Mohammed bin Hamad Al-Thani.

/
/
/
/
VM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!