Blatter presenterar vinnaren.
1 av 3
Blatter presenterar vinnaren. - Foto: Anja Niedringhaus/AP/SCANPIX
Boris Johnson, Londons borgmästarna.
2 av 3
Boris Johnson, Londons borgmästarna. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX
London rasar mot Fifa:s beslut.
3 av 3
London rasar mot Fifa:s beslut. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX

Efter mutanklagelserna: Borgmästaren drog tillbaka sin exklusiva gåva

England som nation har drabbats av ett raseriutbrott modell större efter att Fifa beslutat att låta Ryssland arrangera fotbolls-VM 2018. Men nu kan Londons borgmästare satt sig själv i klaveret.


Engelska mediers gick bärsark mot beslutet

Engelska medier fick fullständigt hjärnsläpp efter att Fifa beslutade att låta Ryssland arrangera fotbolls-VM 2018.

"Om man kan läsa av någonting från omröstningen, så är det att Fifa nu bekräftat BBC:s anklagelser som gjorde gällande att Fifa är en korrupt organisation." skriver bland annat David McDonnell för The Mirror.

The Sun går än hårdare åt fotbollens internationella förbund och utropar att en stor utredning mot Fifa krävs efter gårdagens stora besvikelse.

"Fifas president Sepp Blatter ska ha spelat en stor roll när vi blev av med chansen att arrangera mästerskapet och han ska ha syftat mot vissa mediers rapporter." skriver tidningen i ett mer eller mindre öppet hot mot organisationen.

Frågan är nu om medierna rannsakar sig själva efter Londonborgmästaren Boris Johnsons uttalande om de exklusiva hotellrummen.

LONDON. England har drabbats av ett kollektivt raseriutbrott sedan Fifa beslutat att förlägga VM i Ryssland i stället för i "fotbollens hemland".

Det engelska fotbollsförbundet har begärt en total revidering av beslutsprocessen, brittiska medier har anklagat Fifa för att vara en genomkorrupt organisation och nu kommer nästa ursinnesladdning mot det globala fotbollsförbundet.

Boris Johnson, Londons borgmästare, har beslutat att dra in de exklusiva hotellrum, som utan kostnad skulle tilldelas delegater ur Fifa:s exekutiva kommitté under OS 2012 i London rapporterar BBC.

Detta beslut tas alltså, utan att Johnson överhuvudtaget funderat över de ironiska signaler som politikern därmed sänder ut i världen.

England drar alltså in sin dyra muta, på grund av att Fifa ska ha mottagit mutor inför omröstningen i Zürich.

Borgmästare Johnson närvarade vid omröstningen i torsdags och deklarerade efter beslutet att "det var ett stort slag i magen och vi är oerhört besvikna."

Andy Anson, tidigare president för det engelska förbundet, hoppade av sitt uppdrag i protest mot hur han ansåg att Fifa blivit mutat.

Frågan är nu om Vladimir Putin säger upp sig från sin post som premiärminister i Ryssland efter att England omedvetet erkänt att de avlagt löften om framtida mutor till den exekutiva kommittén?

President Sepp Blatter läser upp resultatet som chockade ett gammalt imperium.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Golfstjärnan opererad – missar major

2 timmar sedan

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.