Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Svennis" kan byta Leicester - mot Iran

- 13/12/2010, 19:59 -
Svennis jagas av Iran.
1 av 2

Svennis jagas av Iran.

Chris Radburn/AP/SCANPIX

2 av 2

Chris Radburn/AP/SCANPIX

Sven-Göran Eriksson gör succé med Leicester, men kan bli förbundskapten för Iran.

LEICESTER. Irans nuvarande förbundskapten, Afshin Ghotbi, har fått ett tufft ultimatum av fotbollsförbundet. Han har de Asiatiska mästerskapen i januari på sig att bevisa att han ska få vara kvar som förbundskapten. Presterar inte laget - då ryker Ghotbi.

Det iranska förbundet förbereder redan nu för nästa förbundskapten. Många olika namn har dykt upp i medierna de senaste veckorna men det senaste ryktet är det kanske mest häpnadsväckande – Leicestertränaren Sven-Göran Eriksson, 62.

”Skulle bli glada om vi kunde anställa Eriksson”

Svensken har gjort succé under hans hittills korta tid i Championshipklubben och lyft laget från bottenstriden till kamp om en playoffplats till Premier League.

- Vi skulle bli väldigt glada om vi kunde anställa Mr. Eriksson. Han har mycket erfarenhet, säger Abbas Torabian på Irans fotbollsförbund till Eurosport.

Kommer bli dyr att lösa

Leicesters storstjärna, den före detta engelska landslagsspelaren Darius Vassell, är inte överraskad över att det finns intresse för 62-åringen.

- Jag har inte sett ryktena om Iran men den typen av spekulationer överraskningar mig inte alls, ärligt talat, säger Vassell till The Sun.

"Svennis" sitter på ett tvåårskontrakt med Leicester och East Midlands-klubben lär inte vilja släppa sin guldklimp. Vill Iran ha svensken som förbundskapten lär de tvingas erbjuda en saftig summa.

Supportarna är oroliga att svensken kan komma att flytta - för cashens skull.

Pengarna kommer att vara den avgörande faktorn”, skriver Leicfox på forumet Foxestalk.