Twitter: "Fotbolls-VM blev historiskt"

- 14/12/2010, 18:28 -
Här bilden som hamnade på niondeplats över årets viktigaste tweets.
1 av 3

Här bilden som hamnade på niondeplats över årets viktigaste tweets.

TWITTER

2 av 3

SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Det var Carles Puyol, här i en närkamp med Miroslav Klose, som tog bilden på Madrids gator.
3 av 3

Det var Carles Puyol, här i en närkamp med Miroslav Klose, som tog bilden på Madrids gator.

Themba Hadebe/AP/SCANPIX

Twitter har nu utsett årets viktigaste tweets. Med på listan finns en viss hårfager spanjor som blev epitetet av sommarens historiska fotbollsfest.

MADRID. Att sommarens fotbolls-VM var otroligt stort är det varken många som säger emot, eller ens hävdar var något unikt. Men när miniblogg-sajten Twitter släppte sin årliga lista över vilka tweets som varit de tio mäktigaste under 2010, var det många som blev förvånade över att den spanske landslagsspelaren tillika hårmodellen, Carles Puyol hamnade på en hedrande niondeplats för bilden han tog från segerkortegen genom Madrids gator.

Finalen i sig var kulmen på ett historiskt VM-slutspel, som för första gången anordnades på den afrikanska kontinenten. För att förstärka känslan av något att något utan dess like skett, blev finalen mellan Spanien och Holland, den live-händelse som genom tiderna dragit till sig flest tweets under sajtens korta historia.

Människor från över 170 länder slängde iväg sina tankar, analyser och frustrationer över en match som mest kommer bli ihågkommen för Andrés Iniestas sena avgörande och Nigel de Jongs imitation av Bruce Lee.

Ni kan även i länken läsa några av de viktigaste, mest uppseendeväckande och även kanske de mest löjliga tweetsen under 2010.

Se firandet på Madrids gator här