Söndag 13 Jun
Stockholm

Krismöte i det svenska landslagets ledarstab

Erik Hamrén, förbundskapten för det svenska landslaget.
1 av 3
Erik Hamrén, förbundskapten för det svenska landslaget. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Lars Richt, landslagschef.
2 av 3
Lars Richt, landslagschef. Foto: LEIF R JANSSON / SCANPIX
tv. Lars Richt svenska landslagets chef.
3 av 3
tv. Lars Richt svenska landslagets chef. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Sverige skulle inom en vecka bege sig ner till den afrikanska sydspetsen för spel mot Sydafrika och Botswana. Men krisen är nu total efter att det sydafrikanska förbundet tillkännagivit att det inte ska spelas någon match mot Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det råder stor krisstämning i det Svenska Fotbollförbundet inför turnén i Sydafrika. Under resan hade SvFF bokat in två träningsmatcher mot dels Botswana samt Sydafrika.

Men matchen mot Sydafrika ser nu ut att inte bli av.

– Vi kommer att släppa ett pressmeddelande senare i dag där vi informerar alla att vi inte kommer att spela mot Sverige. Detta eftersom att vi inte har arrangerat någon träningsmatch mot dem, säger Sydafrikanska fotbollsförbundets vd Leslie Sedibe till sajten AfricaNews.

Dessutom har Fifa strukit matchen från det internationella förbundets kalender. Vilket skulle betyda att matchen officiellt inte blir av.

SvFF kritiseras

Det sydafrikanska förbundet går samtidigt ut i hård kritik mot den svenska motsvarigheten.

– Det är oansvarigt från någon som jobbar på SvFF:s hemsida, att de nu har publicerat att matchen skulle äga rum, säger Sedibe.

Uttalandena från Sydafrika har nu gjort att förbundet blivit tvunget att inleda krissamtal med agenturen Kentaro, som ansvarat för arrangemanget.

– Vi går vidare med Kentaro nu. Jag har tagit kontakt med dem och väntar på svar, säger landslagschefen Lars Richt till Aftonbladet.

Turnén skulle ha ägt rum mellan den 14 och den 24 januari, men nu återstår frågan om landslaget överhuvudtaget kommer iväg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela