Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stor kaptensspricka hotar England

1 av 2

Alastair Grant/AP/SCANPIX

John Terry och Rio Ferdinand krigar över bindeln.
2 av 2

John Terry och Rio Ferdinand krigar över bindeln.

DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX

Sport | 20/03/2011 11:10

John Terry har fått tillbaka kaptensbindeln av Fabio Capello. Men nu rasar Rio Ferdinand.

LONDON. Fabio Capello har tagit John Terry till nåder - och ger tillbaka kaptensbindeln till den skandalomsusade mittbacken.

Det var under förra året som det avslöjades att Chelsea-försvararen hade haft en affär med sin förre lagkamrat Wayne Bridges dåvarande flickvän.

Sexskandalen orsakade stor ramaskri i England. Men nu har 30-åringen alltså fått avtjäna sitt straff.

– Efter ett ettårigt straff har jag bestämt att John Terry återigen ska bli permanent kapten. Jag tycker att ett års straff är tillräckligt. Han var förstaval när jag initialt bestämde vem som skulle vara kapten på permanent basis, säger förundskaptenen på en presskonferens.

Det är dock inte alla som jublar över beskedet.

Manchester United-försvararen Rio Ferdinand är den som har fått bära bindeln sedan Terry blivit av med den. Och enligt Mirror har han inte tagit nyheten med en klackspark.

– Han är bestört över avsaknaden av klass och respekt. Det enda Rio vet om kaptensfrågan är det han läser i tidningarna, säger en källa till den engelska tidningen.