Beslutet att inte ställa upp i Copa America anses vara logiskt, om än något oväntat.
1 av 2
Beslutet att inte ställa upp i Copa America anses vara logiskt, om än något oväntat. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Spanjorerna går därmed miste om möjligheten att bli regerande mästare över de tå mest fotbollstokiga kontinenterna.
2 av 2
Spanjorerna går därmed miste om möjligheten att bli regerande mästare över de tå mest fotbollstokiga kontinenterna. - Foto: Ivan Fernandez/AP/SCANPIX

Inget Copa America för Spanien

Världsmästarna och tillika regerande mästarna över Europa kommer inte ställa upp i Copa America.– Spelarna behöver sin vila, säger förbundsbasen.


Copa de America

Sommarens stora fotbollsfest kommer att utspela sig i Argentina. Copa de America spelas för 43:e gången.

Turneringen anordnas av Argentina som även är enorma förhandsfavoriter. Men frågan är om inte brassarnas rutin eller Uruguays frenetiskt arbetande lag kommer plocka hem titeln?

MADRID. Det spanska landslaget hade möjlighet att inte bara bli mästare över Europa och världen. Som tidigare rapporterat var det på tapeten att laget skulle bege sig till Argentina för att deltaga i Copa America.

Men så blir nu inte fallet. Det spansk fotbollsförbundet beslutade igår att de inte kan tvinga tillbaka sina spelare från en välbehövlig semester. Därmed blir sommaren ett profilstarkt lag fattigare - ändock duggar det tätt med världsstjärnor i den prestigefyllda turneringen.

Lionel Messi kommer att ställa upp, likaså Diego Forlan och Alexandre Pato. Copa America anses av många experter som en av de tuffaste turneringarna att vinna.

Sist det begav sig var årets värdnation Argentina enorma favoriter. Men ett vilt kämpande Brasilien lyckades besegra Messi, Roberto Ayala och Juan Román Riquelme i en rafflande final där bland annat Julio "Besten" Baptista stod för ett makalöst snyggt mål.

Brassarna blev sydamerikanska mästare 2007 efter finalsegern med 3-1 och frågan är nu om den något nederlagstippade stormakten kan mäkta med bedriften ytterligare en gång?

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!