Spanska operasångaren Placido Domingo, uppges vara tillräcklig vis för att få en plats.
1 av 4
Spanska operasångaren Placido Domingo, uppges vara tillräcklig vis för att få en plats. - Foto: Marco Ugarte/SCANPIX
Omtalande Henry Kissinger är en god vän till Blatter.
2 av 4
Omtalande Henry Kissinger är en god vän till Blatter. - Foto: Alex Brandon/SCANPIX
Holländaren Johan Cruijff har självklart en given plats i "Visdomskommittén".
3 av 4
Holländaren Johan Cruijff har självklart en given plats i "Visdomskommittén". - Foto: Manu Fernandez/SCANPIX
Sepp Blatter har utsätt en kritiserad amerikansk politiker, en operasångare och en fotbollslegendar som kandidater att leda "visdomskommittén".
4 av 4
Sepp Blatter har utsätt en kritiserad amerikansk politiker, en operasångare och en fotbollslegendar som kandidater att leda "visdomskommittén". - Foto: Michael Probst/SCANPIX

Har Blatter tappat förståndet?

Fifas nya "Visdomskommitté" ska hjälpa internationella fotbollsförbundets att förbättra deras rykte. Men hittills har det bara orsakat större förvirring.


Detta har hänt:

Fifa har utsatts för korruptionsanklagelser gällande omrösningarna till VM-slutspelen 2018 samt 2022.

Bland annat har Nigerias fotbollsförbund och Fifas vice ordförare, Reynald Temarii anklagas för att ha sålt sina röster. Även den tidigare presidentkandidaten Mohammed bin Hammam fick lämna sin post för det asiatiska förbundet.

ZÜRICH. Fifas omvalde president Sepp Blatter har nu valt tre herrar som kommer att ingå i Fifas "Visdomkommitté" som ska lösa Fifas problem.

Blatter, 75, har valt holländaren Johan Cruijff till kommittén och det är nog den enda personen som vi kan förstå. Med hans erfarenhet är Cruijff, 64, ett självklart val. Men vilka erfarenheter har USA:s förre kontroversielle utrikesminister Henry Kissinger, 64, och operasångaren Placido Domingo, 70, att bidra med?

– Dessa herrar är mer eller mindre rådgivare. De är inte experter utan personer som ska bidra med sin visdom, ungefär som mitt verkställande utskott. Det stämmer att jag har kontaktat den spanska sångaren, säger han under en intervju till CNN och frågar reporten att ange sångarens namn.

– Domingo kommer att ingå... han är lycklig, han är stolt över att han är en del, liksom Kissinger. De är gamla men mycket kloka män.

Med andra ord är det inte konstigt att det internationella fotbollsförbundet kallas för en flock med dinosaurier.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!