Onsdag 27 Okt
Stockholm

Förbundet om Allbäck "Han är ovärderlig för oss"

Marcus Allbäck är skäligen misstänkt för mutbrott i Göteborg.
1 av 2
Marcus Allbäck är skäligen misstänkt för mutbrott i Göteborg. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Marcus Allbäck är ovärderlig för landslaget, hävdar generalsekreteraren Mikael Santoft.
2 av 2
Marcus Allbäck är ovärderlig för landslaget, hävdar generalsekreteraren Mikael Santoft. Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Tidigare landslagsstjärnan har delgivits misstanke om medhjälp till grov trolöshet mot huvudman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt:

Stefan Allbäck, Marcus Allbäcks pappa, ska ha utfört byggarbeten åt kommunala politiker i Göteborg. Dessa ska sedan ha fakturerats till kommunen i stället för individerna.

Detta är alltså vad som hänt Marcus Allbäck. Stefan ska ha byggt om stjärnans trädgård för att sedan fakturera kommunen i stället för det tidigare utlandsproffset.

GÖTEBORG. Den tidigare landslagsmannen och nu spelaransvarig för landslaget Marcus Allbäck har blivit indragen i en stor muthärva.

Det hela ska ha utspelat sig i Göteborg där han genom sin pappas byggföretag renoverade sin trädgård. Pappan fakturerade senare kommunen i stället för Allbäck själv. Det Svenska Fotbollförbundet ska hela tiden ha vetat om att anklagelserna fanns mot Allbäck:

– Han har berättat allt för oss. Vi fick reda på att åklagare och polis förhört Marcus ett antal gånger och att det fanns en misstanke mot honom, säger SvFF:s generalsekreterare Mikael Santoft till Nyheter24 och fortsätter:

– Men vi har fullt förtroende för Allbäck. Han gör ett jättejobb för oss och är ovärderlig för landslaget.

Marcus Allbäck var delaktig i landslagets två landskamper mot Moldavien och Finland. Två matcher som laget vann och det finns inget som tyder på att Allbäck inte ska få fortsätta med landslaget.

Hur ser ni på en eventuell dom?

– Det ska inte jag spekulera om och det är något jag definitivt inte kommer att göra nu.

Så om det framkommer att han har lurat skattebetalare så får han ändå sitta kvar?

– Det är inget jag kan säga nu. Både du och jag är så pass rutinerade och att vet att jag inte kommer att säga mer än så, avslutar Santoft för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela