Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu är Copa America här

1 av 4

2 av 4

3 av 4

4 av 4

Sport | 30/06/2011 12:16

Den 1 juli drar Copa America igång. Nyheter24 ger er därför en snabbrapport om DITT lag.

ARGENTINA. En av de största fotbollsfesterna står vid tröskeln. Det handlar om samba, visselpipor och feta karnevaler när det sydameriskanska mästerskapet drar igång.

Copa America 2011 är äntligen här. Nyheter24 ger er därför en snabbrapport om just DITT land och går igenom de tre olika grupperna.

Grupp A

Värdnationen och mästerskapet mesta mästare (tillsammans med Uruguay) Argentina är självklart en av storfavoriterna till att vinna hela turneringen. Det är nu revanschen från det stora VM-fiaskot ska komma. Och det är med en fet hemmapublik samt en drös med storstjärnor som de nu ska få hedern tillbaka.

Men sanningen är att det faktiskt inte har gått särskilt bra för argentinarna. Diego Maradona sparkades efter fiaskot i Sydafrika, men Sergio Batista har knappast lyckats särskilt mycket bättre med "La albiceleste".

De ska ändå vara glada att de hamnade i samma grupp som Colombia, blåbärsnationen Bolivia och inbjudna Costa Rica. Mästerskapets klart enklaste grupp.

Grupp B

Den här gruppen är förmodligen den svåraste. Formsvaga Brasilien, som ändå alltid dominerar i Copa America, kommer att få det tufft mot Paraguay och Ecuador.

De två sistanämnda länderna har inte imponerat i de senaste världsmästerskapen. Men hemma i Sydamerika är de verkligen ett land att räkna med och är en tuff nöt att knäcka för vilket lag som helst.

Venezuela är grupp B:s slagpåse och kommer förmodligen åka ut direkt med noll poäng i bagaget. Allt annat vore en stor skräll.

Grupp C

VM-semifinalisten och den 14-faldige Copa America-mästaren Uruguay är tillbaka. Tillsammans med Chile kommer de att avancera till kvartsfinalerna.

Men till skillnad från VM kommer "La Roja" inte att vara ett lag att räkna med. Laget har tappat hjärtat och glöden, den argentinske tränaren Marcelo Bielsa har lämnat. Laget kommer inte att överraska så pass stort som de gjorde förra sommaren.

Det kommer bli en jämn kamp om andraplatsen, som Mexiko också kommer kriga för att nå. Nyckeln till avancemanget blir matchen mot Peru och vilka som gör flest mål mot mästerskapets förmodligen sämsta lag.