Sveriges uppgift: Ösa in mål

- 10/08/2011, 15:09 -
Alexander Gerndt startar i Zlatans frånvaro.
1 av 3

Alexander Gerndt startar i Zlatans frånvaro.

Leif R Jansson / SCANPIX

Hamrén söker svar inför de avslutande EM-kvalmatcherna.
2 av 3

Hamrén söker svar inför de avslutande EM-kvalmatcherna.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Bajrami ska försöka trolla på sin vänsterkant.
3 av 3

Bajrami ska försöka trolla på sin vänsterkant.

ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Ett Sverige utan Zlatan åker till Ukraina för att förnedra motståndet.

UKRAINA. Kl 20.00 i kväll går Sverige upp emot Ukraina på Olympiastadion i Kiev. Med en dryg månad kvar till nästa EM-kvalmöte mot Ungern är landslaget, med Hamrén vid rodret, ute efter svar. Svar på vem av Oscar Wendt eller Behrang Safari som ska bli vår framtida vänsterback att förlita oss på, och svar på hur vi ska konstruera ett anfall i Zlatan Ibrahimovics frånvaro. Men framför allt så söker landslaget bekräftelse. De ska ut och bevisa att juli månads målfyrverkeri inte bara var en tillfällighet.

Sverige kommer till Ukraina stärkta av EM-kvalssegrar mot Moldavien och Finland, matcher som präglades av ett sprudlande anfallsspel. Totalt 9-1 i målskillnad.

Inför kvällens match saknas Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen, in kliver Alexander Gerndt och Johan Elmander. Gerndt, som nyligen lämnade Sverige och Helsingborg för en flytt till holländska Utrecht. Och Elmander, som tog sitt pick och pack från Premier League och Bolton och drog till turkiska Galatasaray. Två spelare som är allt annat än självskriva när Hamrén har fullt manskap till sitt förfogande. Vad passar då bättre än ett oprövat ukrainskt försvar att stångas emot?

Ukraina kommer senast från en 1-4-förlust i en träningsmatch mot Frankrike. Sverige lär göra allt som står i deras match för att bräcka fransmännens målskörd. Inte för att det har någon egentlig betydelse vad resultattavlan visar efter 90 minuter plus tillägg, utan för att bibehålla målformen inför de avslutande EM-kvalmatcherna.