Ratad av Hamrén - då sänkte Guidetti Hollands U21

- 10/08/2011, 20:01 -
Ångrar du dig, Hamrén.
1 av 3

Ångrar du dig, Hamrén.

LEIF R JANSSON / SCANPIX

Svenskt måljubel.
2 av 3

Svenskt måljubel.

Lennart Månsson / Bildbyrån

John Guidetti blev stor matchhjälte när Holland besegrades.
3 av 3

John Guidetti blev stor matchhjälte när Holland besegrades.

Lennart Månsson / Bildbyrån

Manchester City-talangen blev stor matchhjälte när Sverige tog revansch på Holland.

LANDSKRONA. Hamréns landslag åkte på en jobbig 4-1-förlust mot Holland i EM-kvalet. Då passade U21-landslaget på att jämna ut målsiffrorna efter en stabil 3-0-vinst mot Hollands dito.

Ratades en chans i A-laget

När Zlatan Ibrahimovic meddelande att han inte skulle ställa upp i Sveriges träningsmatch mot Ukraina var det många som ropade efter Manchester City-proffset John Guidetti, men förbundskapten Erik Hamrén stod fast vid sitt beslut - 19-åringen var inte redo. Ett beslut han lär få ångra i efterhand.

Bombade in straffen

Det skulle komma att handla om City-talangen, men det var IFK Göteborgs Jakob Johansson som inledde Sveriges målskytte i den 34:e minuten efter ett snyggt kombinationsspel med Malmö FF:s Jiloan Hamad. När Sverige tilldömdes en straff strax innan halvtidsvila stegade John Guidetti fram och bombade in en bredsida rätt upp i krysset.

I den 64:e matchminuten var det dags igen, denna gång var det Elfsborgs senaste nyförvärv Viktor Claesson som stod för förarbetet när han lurade bort det holländska försvaret och serverade Guidetti som enkelt kunde rulla in sitt andra för kvällen.