Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skrällen: Här är amerikanen som tar över Egypten

- 23/09/2011, 14:59 -
Bob Bradley tar över det egyptiska landslaget.
1 av 2

Bob Bradley tar över det egyptiska landslaget.

Ahmed Ali/SCANPIX

Den tidigare amerikanska landslagets tränare sätter sig nu alltså på den egyptiska avbytarbänken.
2 av 2

Den tidigare amerikanska landslagets tränare sätter sig nu alltså på den egyptiska avbytarbänken.

Orlin Wagner/SCANPIX

Den tidigare amerikanske förbundskaptenen Bob Bradley tar över det egyptiska landslaget.

KAIRO. Egyptens fotbollsförbund valde att sparka sin tidigare förbundskapten Hassan Shehata. I stället tar nu amerikanen Bob Bradley över posten.

Hassan Shehata tvingades avgå efter sju framgångsrika år, en era som bland annat genererade tre guld i de Afrikanska mästerskapen.

Beslutet blev offentligt under fredagsmorgonen. 2009 tog Bradley USA till final i Confederations Cup. Dessutom satt han på bänken under VM-slutspelet i Tyskland sommaren 2010. En turnering som mycket väl kan ha varit den stora vändpunkten för fotbollen på andra sidan Atlanten.

Nationalhjälten byts mot en amerikan

Med största sannolikhet kommer Bradley att lyckas med den afrikanska kontinentens mest framgångsrika landslag. Däremot är det även uppenbart att han har en lång uppförsbacke framför sig.

Shehata, som ses som en nationalhjälte efter allt han har bidragit med, byts alltså ut mot en amerikan. De andra kandidaterna var colombianen Francisco Maturana och serben Zoran Filipovic.