1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Spionage kan avgöra EM-kvalet: "Klart vi håller koll på Sverigematchen"

Trots att Sverige flyttat sin match, utesluter inte den danske förbundskaptenen möjligheten att spela på resultat.


Bästa grupptvåa - det här gäller:

Vid seger mot Holland på tisdag är Sverige EM-klart som bästa grupptvåa.

Vid oavgjort på Råsunda kan Sverige passerars:

Av både Portugal och Danmark om de spelar lika och av Portugal om Danmark vinner - i kraft av målskillnad. Kroatien kan också passera om de vinner med många mål mot Lettland.

Vid förlust tvingas Sverige till play off.

 

KÖPENHAMN. Inför EM-slutspelets sista omgång konkurrerar Sverige och Danmark om platsen som bästa grupptvåa. Om Sverige skulle spela lika mot Holland räcker det med ett kryss för Danmark mot Portugal för att knipa direktplatsen. Ett resultat som skulle innebär att även Portugal kvalificerar sig för EM 2012. Danmarks förbundskapten Morten Olsen kommer få regelbundna uppdateringar om resultatet i Sverige-matchen.

- Vi behöver lite information på vägen så att vi vet vilket resultat vi behöver. Tja, förutom att om vi leder 2-0 eller 3-0 mot Portugal, men det kan jag i princip ta för givet att vi inte gör, säger Morten Olsen till dr.dk och tillägger:

- Men resultatet i Sverige - Holland är inte något som spelarna behöver oroa sig om i första hand.

EM 2002 gick både Sverige och Danmark vidare efter en match som taktiskt slutade 2-2 och i stället skickade Italien ur turneringen. Nu kan ett liknande scenario bli Sveriges fall.

Hoppas på svenskt fiasko

Sverige flyttade förra veckan matchstarten för att inte Danmark - Portugal skulle sluta en kvart senare. Morten Olsens Danmark hoppas nu på ett svenskt fiasko.

- Det är tydligt att fler svenska spelare som är borta, desto färre valmöjligheter har de, kommenterade Morten Olsen, Zlatan Ibrahimovics avstängning.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!