1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Vem är kapten, Hamrén?

Hetaste frågan på presskonferensen dagen innan Hollandsmatchen handlade om vem som skulle ta över bindeln efter ordinarie kaptenen Zlatan Ibrahimovic.


Bästa grupptvåa - det här gäller:

Vid seger mot Holland på tisdag är Sverige EM-klart som bästa grupptvåa.

Vid oavgjort på Råsunda kan Sverige passerars:

Av både Portugal och Danmark om de spelar lika och av Portugal om Danmark vinner - i kraft av målskillnad. Kroatien kan också passera om de vinner med många mål mot Lettland.

Vid förlust tvingas Sverige till play off.

 

STOCKHOLM. Med Zlatan Ibrahimovic på ett plan på väg mot Milano och med vicekaptenen Anders Svensson utkonkurrerad av Ramus Elm står Sverige helt plötsligt utan en självklar kapten. Förbundskaptenen Erik Hamrén slingrade sig på dagens presskonferens om vem som kommer leda trupperna i årets viktigaste match.

- Anders Svensson är kapten nu, sa Erik Hamrén men vägrade sen svara på om han kommer spela från start.

- Sen om han spelar eller inte, det vet jag inte än.

Med rutinerade spelare som Olof Mellberg, Daniel Majstorovic och Andreas Isaksson i startelvan, kan Anders Svensson mycket väl hamna på bänken igen.

- Vi har flera alternativ, spelare som har varit med länge som kan leda laget på plan. Det får bli den som spelar.

"Jag har svarat på den frågan förr"

Förbundskaptenen betonde att han var nöjd med kvalspelet såhär långt; play off-platsen är säkrad och att vara ett av tre lag som fortfarande slåss om direktkvalificering som bästa grupptvåa måste anses vara godkänt.

- Vinner vi mot Holland är det grymt annars har vi fortfarande chansen i play off, det anser jag är godkänt.

Men det var en för dagen mindre sprudlande Hamrén som svarade på frågorna. När han fick frågan om Sverige var ett bättre lag utan Zlatan, som har fått mycket kritik efter den bleka insatsen mot Finaland, surnade han till.

- Det har jag redan svarat på, redan i juli faktiskt. Så det vill jag inte dra upp nu igen, om du inte kommer ihåg det svaret får du fråga dina kollegor.

Sverige möter Holland på tisdag, klockan 20.15. Matchen visas i TV4.

/
/
/
/
/
/
EM
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

2 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

idag 11:22
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.