Nicklas Bendtner vann matchen i matchen mot Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan var osynlig och sköt för det mesta långt över ribban.
5 av 5

Sverige chanlöst i bytenas match

Inget glöd och färre än 20 000 på läktarna. Derbymatchen mot Danmark var inget att hänga i julgranen. Zlatans insats var otillräcklig.

KÖPENHAMN. Sverige, med en oinspirerad Zlatan Ibrahimovic, lyckades aldrig riktigt hota Danmark som ägde matchen från början till slut.

– Vi var inte lika aggressiva som vi brukar vara när det är tävlingsmatcher. Danmark spelade bra. Vi hade en del bra chanser som vi inte utnyttjade. Vi kan mycket bättre än det här, säger Zlatan till Canal plus och fortsätter:

– Vi växte in i matchen, men tyvärr gör det 2-0. Vi försökte och försökte, men det gick inte.

Gjorde enkelt 1-0

Första kvarten var helt och hållet Danmark som fullständigt spelade ut svenskarna på Parken. Efter en halvtimme satte Nicklas Bendtner 1-0 till Danmark efter att ha tagit emot ett inlägg från högerkanten och enkelt rullat in bollen förbi Sveriges målvakt Johan Wiland.

Strax innan halvtid lyckades Emir Bajrami pricka stolpen, men 1-1 hade knappast var välförtjänt.

- Första kvarten var riktigt tuff för oss. Sen har vi spelat upp oss, säger Kim Källström till Canal+.

-Målet kommer olyckligt, vår bästa period i matchen, säger Källström som byttes ut i halvtid.

Zlatan utbytt

Andra halvlek blev knappast bättre. Lagkaptenen, superstjärnan och numera författaren Zlatan Ibrahimovic var egentligen aldrig nära att göra mål och byttes ut mot Alexander Gerndt efter 64:a minuter. Det blev hela sex svenska byten och fem danska i en match som dog omgående efter Danmarks 2-0-mål. Michael Krohn-Dehli kommer helt fri på vänsterkanten och sätter stensäkert bollen förbi Wiland och in i mål.

De runt 18 000 åskådarna på läktarna försökte hålla humöret uppe, men det var med största sannolikhet inte den bästa match de sett i sina dagar.

Nu väntar England

Vad kan Sverige ta med sig från matchen? Förmodligen att träningsmatcher i november mot Danmark skapar fler frågetecken än utropstecken.

Redan på måndag väntar ny match mot England. Och Zlatan, som ofta hoppar över träningsmatcher, kommer att spela mot engelsmännen.

– Ja, varför skulle jag inte?, säger han.