Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landslagschefen: "Vi ska inte vara mer moraliska än en domstol"

- 13/12/2011, 15:52 -
Alexander Gerndt dömdes till 80 dagsböter á 1000 kronor.
1 av 2

Alexander Gerndt dömdes till 80 dagsböter á 1000 kronor.

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

2 av 2

Leif R Jansson / SCANPIX

Alexander Gerndt dömdes för misshandel under tisdagen. En dom som orsakat problem för det svenska landslaget.

STOCKHOLM. Under tisdagen kom domen mot Alexander Gerndt. Han dömdes för två fall av misshandel. Gerndt, som under det senaste året gång efter annan blivit uppkallad till det svenska landslaget, kan ännu inte riktigt räkna med att behålla sin plats.

Till tidningen Aftonbladet berättade Svenska Fotbollförbundets ordförande, Lars-Åke Lagrell, att förbundet inte skulle straffa Gerndt. Men när Nyheter24 når fram till landslagets avdelningschef råder det ett annat tonläge.

– Detta är en väldigt tragisk situation och vi har svårt att kommentera kring händelsen. Vi ska hålla ett internt möte om hur vi ska gå till väga, och man kan diskutera policys och regler i oändligheten, men det här är första gången vi ställs inför det här problemet, säger Lars Richt till Nyheter24.

Hur förhåller sig landslaget till det här som förebilder för mängder av ungdomar i Sverige?

– Just nu vet jag inte om vi ska vara moraliska än en svensk domstol ska vara, men vi har ännu inte diskuterat klart detta internt. Hittintills har vi varit förskonade från sådana här situationer.