Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hysén glödhet när Sverige krossade Qatar

- 23/01/2012, 16:09 -
Viktor Claesson imponerade mot Qatar.
1 av 2

Viktor Claesson imponerade mot Qatar.

PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Tobias Hysén nätade två gånger om.
2 av 2

Tobias Hysén nätade två gånger om.

Joel Marklund/BILDBYRÅN

Sverige krossade Qatar med 5-0 när talangerna visade framfötterna.

DOHA. Man tar seden dit man kommer. Då avgjorde Tobias Hysén den kontroversiella vänskapsmatchen mot Qatar med sitt 3-0-mål - och såg till att Blågult vann även den andra drabbningen i vinterturnén.

Men trots de förkrossande segersiffrorna så var det ändå ett uddlöst Sverige som äntrade planen. Erik Hamréns mannar skapade en hel del framåt, men hade trots det väldigt svårt mot ett kompakt och lågt försvarande Qatar.

– Vi gör lite enkla misstag som gör att vi fastnar i anfallen, säger Jiloan Hamad till TV4 i paus.

Scenförändring efter paus

I andra halvlek blev det dock desto bättre. Endast fem minuter hade passerat när Jimmy Durmaz bröt in från högerkanten och avlossade ett lågt och välplacerat skott som letade in sig i mål. Och strax drygade Viktor Claesson ut ledningen till 2-0 med lite hjälp av målvakten, innan Hysén avgjorde när han pressad tog emot bollen i straffområdet, vände upp och la in bollen intill den bortre stolpen.

Men skrattmatchen slutade inte där. Simon Thern slog in 4-0 med dryga fem minuter kvar och Hysén spikade slutresultatet till 5-0 precis innan domaren blåste av. Qatar ställde till stora delar upp med sitt U23-lag och klarade inte av att stå upp i andra halvlek.