Söndag 16 Maj
Stockholm

Källström skadad – VM-kvalet i fara

Kim Källström har fortfarande inte blivit kvitt sin lårskada han ådrog sig på träning med nya klubben Spartak Moskva nionde augusti.
1 av 3
Kim Källström har fortfarande inte blivit kvitt sin lårskada han ådrog sig på träning med nya klubben Spartak Moskva nionde augusti. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
30-åringen kommer inte kunna att spela Champions League-kvalet på onsdag.
2 av 3
30-åringen kommer inte kunna att spela Champions League-kvalet på onsdag. Foto: Fredrik Persson/SCANPIX
Men Allbäck vill ha med sin nyckelspelare: "Vi är beredda att vänta ut i det sista på honom."
3 av 3
Men Allbäck vill ha med sin nyckelspelare: "Vi är beredda att vänta ut i det sista på honom.". Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Kim Källström dras fortfarande med sin lårskada – och kan missa Sveriges match mot Kazakstan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

MOSKVA. Sedan i början på augusti har Kim Källström varit skadad i ett lår. Han kommer inte att spela Champions League-kvalet för sin nya klubb Spartak Moskva på onsdag och riskerar att missa Sveriges VM-kval mot Kazakstan den elfte september. 

–  Jag har pratat med Kim och han hoppas kunna börja träna med boll med laget i morgon (läs måndag), säger landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck till Aftonbladet.

Allbäck betonar att Källström är så pass värdefull för landslaget att de är beredda att ta ut honom i truppen trots att han är osäker för spel.

– Kan han köra i gång med träningen den här veckan så har han lite tid på sig fram till matchen mot Kina i slutet av nästa vecka att komma i form. Med tanke på hur viktig han varit för oss är vi beredda att vänta in i det längsta på honom, säger Allbäck. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela