"Chippen" och Hamrén var överens om att han skulle stå över VM-kvalet mot Kazakstan.
1 av 3
"Chippen" och Hamrén var överens om att han skulle stå över VM-kvalet mot Kazakstan. - Foto: Bildbyrån
Hamrén ansåg att Chippen behövde fixa en ny klubbadress först – vilket han nu har gjort i LA Galaxy.
2 av 3
Hamrén ansåg att Chippen behövde fixa en ny klubbadress först – vilket han nu har gjort i LA Galaxy. - Foto: Bildbyrån
Zlatans skadade fot kan göra att han inte kan spela träningslandskampen mot Kina på torsdag.
3 av 3
Zlatans skadade fot kan göra att han inte kan spela träningslandskampen mot Kina på torsdag. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Hamrén: "Han var inte redo"

Christian "Chippen" Wilhelmsson petades ur den svenska VM-kvaltruppen. Nu ger Erik Hamrén svaret om varför: "Han behövde komma till en klubb."


Sverige trupp till VM-kvalet

Målvakter: Andreas Isaksson, Johan Wiland.

Backar: Mikael Lustig, Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Behrang Safari, Adam Johansson, Martin Olsson.

Mittfältare/anfallare: Emir Bajrami, Albin Ekdal, Rasmus Elm, Johan Elmander, Samuel Holmen, Zlatan Ibrahimovic, Sebastian Larsson, Anders Svensson Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Marcus Berg.

HELSINGBORG. På torsdag spelar Sverige en vänskapsmatch mot Kina. Allvaret börjar dock den elfte september då Erik Hamréns mannar inleder det tuffa VM-kvalet mot Kazakstan. I går spikade Hamrén truppen inför de båda matcherna och överraskande nog saknades veteranen Christian "Chippen" Wilhelmsson som blev helt klar för LA Galaxy så sent som i går.

I dag gav den svenske förbundskaptenen svaret på varför 32-åringen petades ur truppen.

– Han var inte redo, han hade inget lag klart, vi var eniga att han behövde komma till en klubb och få ordning på träningar och matcher, säger Hamrén.

Zlatan kan stå över matchen mot Kina

Zlatan Ibrahimovic är glödhet just nu och har gjort fyra mål på tre matcher i Ligue 1. Men 30-åringen har problem med en skada – och kan missa träningslandskampen mot Kina. Precis som han missade hyllningsmatchen för Råsunda mot Brasilien för några veckor sedan. 

– Är han okej kommer han att spela, är det inte okej så är det viktigare med matchen mot Kazakstan, säger förbundskaptenen som erkänner att han inte riktigt har koll på hur det är med lagkaptenens skadade fot.

– Jag har inte pratat med Zlatan, jag vet inte, jag pratade med honom inför den här trupputtagningen, säger han.

Källströms skada

Vad det gäller Kim Källström säger Hamrén att det nyblivna Rysslandsproffset aldrig var aktuell för den här landslagssamlingen. Detta trots att hans medhjälpare Marcus Allbäck för en vecka sedan berättade att de väntade in i det sista med 29-åringen. 

– Han var inte aktuell alls för den här samlingen, men han kan vara aktuell för nästa, säger Hamrén.

Sverige möter Kina 19.00 på torsdag. Matchen sänds i TV4 Sport.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!