Erik Hamrén ser Tyskland som storfavoriter i Sveriges kvalgrupp.
1 av 3
Erik Hamrén ser Tyskland som storfavoriter i Sveriges kvalgrupp. - Foto: Scanpix
Förbunskaptenen står inför stora förändringar i landslaget sedan bland annat Olof Mellberg slutat.
2 av 3
Förbunskaptenen står inför stora förändringar i landslaget sedan bland annat Olof Mellberg slutat. - Foto: Scanpix
Förbundskaptenen hyllade AIK:s prestation i Moskva.
3 av 3
Förbundskaptenen hyllade AIK:s prestation i Moskva. - Foto: Scanpix

AIK:s seger i Moskva – en inspiration för landslaget

Erik Hamrén ser Tyskland som storfavorit till att ta förstaplatsen i Sveriges kvalgrupp till fotbolls-VM. Förbundskaptenen är dock förhoppningsfull och menar att man ska våga drömma.


Sveriges kvalgrupp

Tyskland
Sverige
Irland
Österrike
Färöarna
Kazakstan

HELSINGBORG. Erik Hamrén höll på tisdagen presskonferens inför det stundande VM-kvalet, första matchen spelas den 11 september mot Kazakhstan i Malmö. En match han hoppas ska bli en bra inledning till att spela in ett nytt lag och ett nytt spel.

– Vi ska få in en känsla att "det här är vårt spel", vi kommer titta på allting, ja hur vi når framgång.

Hamrén pekar ut Tyskland som storfavorit i gruppen, ett landslag som än så länge aldrig har missat ett VM-slutspel, bortsett från VM i Uruguay 1930 då de valde att inte delta.

– Man måste vara realist, det är ett världslag, självklart är de de stora favoriter, säger Erik Hamrén.

Tar sikte mot andraplatsen

För Sverige kommer VM-kvalet, enligt Hamrén, till stor del handla om att knipa andraplatsen. En placering som främst står mellan Sverige, Österrike och Irland, därför spelar alla matcher stor roll. Så även den mot nationer som Kazakhstan.

– Det är svårare att ta sig till VM, vi ska vara bättre än våra motståndare. Det är sådana saker vi ska ta upp och diskutera, för vi vill till Brasilien.

Hamrén hyllade även före detta förbundskapten Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg som han menar har skämt bort Sverige när det kommer till mästerskapsspel.

 - Sverige är ett litet fotbollsland, vi har haft enormt bra resultat. När man träffar motståndare, som på EM, tycker de att det är enormt stort bara att vi tar oss till EM. 

Hyllar AIK:s bragd i Moskva

Efter att tidigare under presskonferensen hänvisat till att man måste vara realist så öppnade Hamrén för att tillåta sig att drömma. Inspiration till drömmarna finns enligt förbundskaptenen på hemmaplan.

- Var inte så jävla realistisk, då kan man glömma resultat. Kolla på AIK, hade de varit realistiska hade det aldrig gått att slå CSKA Moskva på bortaplan, men de trodde på det hela och då gick det bra.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!