Serverade av Toivonen gjorde Johan Elmander matchens enda mål mot Kina.
Serverade av Toivonen gjorde Johan Elmander matchens enda mål mot Kina. - Foto: Bildbyrån
Mikael Lustig tvingades att lämna planen redan i den 20:e minuten efter att ha trampat snett. - Foto: Bildbyrån
Zlatan var bäst i Sverige – och då spelade han bara första halvlek.
Zlatan var bäst i Sverige – och då spelade han bara första halvlek. - Foto: Bildbyrån

Gåfotboll när Elmander gav Sverige segern

Gäsp. Underhållningen uteblev när Sverige mötte Kina på Olympia. Ett tidigt mål i den andra halvleken av Johan Elmander blev matchens enda mål.

Sverige–Kina 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 (47) Johan Elmander.

Svenska startelvan:

Andreas Isaksson – Mikael Lustig (ut: 20), Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Behrang Safari (ut: 88) – Rasmus Elm (ut: 84), Pontus Wernbloom (ut: 88) – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic (ut: 45), Ola Toivonen – Johan Elmander (ut: 74).

Avbytare: Adam Johansson (in: 20), Albin Ekdahl (in: 45), Marcus Berg (in: 74), Samuel Holmén (in: 84), Anders Svensson (in: 88), Pierre Bengtsson (in: 88).

HELSINGBORG. Stolarna var nästintill tomma. En gles publik hördes då och då. Och det finns nog ingen som inte förstår den uttråkade publiken på Helsingborgs hemmaplan Olympia. Sveriges sista genrep inför VM-kvalet mot Kazakstan på tisdag var en blek historia. Johan Elmander, som annars missade ett flertal målchanser, gjorde matchens enda mål mot Kina i den 47:e minuten.

Kina var helt enkelt för dåliga. Sverige ville helt enkelt inte riskera några dumma skador inför VM-kvalet. Men redan i den 20:e minuten var högerbacken Mikael Lustig tvungen att byta med USA-proffset Adam Johansson. Lustig trampade snett i en löpning och vrickade till foten. Men det ska inte vara några problem på tisdag.

– Jag fick en boll i djupet där och trampade igenom och fick en liten stukning där. Det var därför jag klev av, säger Lustig till Aftonbladet

Zlatan bäst av alla

Annars matchade förbundskaptenen Erik Hamrén de bästa spelarna. Klasskillnaden mellan lagen var tydlig – särskilt de första tio minuter när de svenska spelarna fortfarande hade ett uns av motivation kvar.

Zlatan Ibrahimovic gjorde inte mer än vad han behövde och byttes ut i halvtid. Trots det var han Sveriges bästa spelare. Han serverade Elmander, sköt ett skott i stolpen och avlossade ett skott som den kinesiske målvakten plockade ned.

Målet då? Det var matchens höjdpunkt. Ola Toivonen tog Zlatans plats som släpande anfallare i andra halvlek och presenterade sig direkt. Men en vacker djupledsboll friställde han Elmander som rullade in matchen enda mål.

Matchens som så finns det inte mycket att säga om. Vi lär få se ett helt annat Sverige mot Kazakstan på tisdag.

/
/

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.