Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gåfotboll när Elmander gav Sverige segern

- 06/09/2012, 20:53 -
Serverade av Toivonen gjorde Johan Elmander matchens enda mål mot Kina.
1 av 3

Serverade av Toivonen gjorde Johan Elmander matchens enda mål mot Kina.

Bildbyrån

Mikael Lustig tvingades att lämna planen redan i den 20:e minuten efter att ha trampat snett.
2 av 3

Mikael Lustig tvingades att lämna planen redan i den 20:e minuten efter att ha trampat snett.

Bildbyrån

Zlatan var bäst i Sverige – och då spelade han bara första halvlek.
3 av 3

Zlatan var bäst i Sverige – och då spelade han bara första halvlek.

Bildbyrån

Gäsp. Underhållningen uteblev när Sverige mötte Kina på Olympia. Ett tidigt mål i den andra halvleken av Johan Elmander blev matchens enda mål.

HELSINGBORG. Stolarna var nästintill tomma. En gles publik hördes då och då. Och det finns nog ingen som inte förstår den uttråkade publiken på Helsingborgs hemmaplan Olympia. Sveriges sista genrep inför VM-kvalet mot Kazakstan på tisdag var en blek historia. Johan Elmander, som annars missade ett flertal målchanser, gjorde matchens enda mål mot Kina i den 47:e minuten. 

Kina var helt enkelt för dåliga. Sverige ville helt enkelt inte riskera några dumma skador inför VM-kvalet. Men redan i den 20:e minuten var högerbacken Mikael Lustig tvungen att byta med USA-proffset Adam Johansson. Lustig trampade snett i en löpning och vrickade till foten. Men det ska inte vara några problem på tisdag.

– Jag fick en boll i djupet där och trampade igenom och fick en liten stukning där. Det var därför jag klev av, säger Lustig till Aftonbladet

Zlatan bäst av alla

Annars matchade förbundskaptenen Erik Hamrén de bästa spelarna. Klasskillnaden mellan lagen var tydlig – särskilt de första tio minuter när de svenska spelarna fortfarande hade ett uns av motivation kvar.

Zlatan Ibrahimovic gjorde inte mer än vad han behövde och byttes ut i halvtid. Trots det var han Sveriges bästa spelare. Han serverade Elmander, sköt ett skott i stolpen och avlossade ett skott som den kinesiske målvakten plockade ned.

Målet då? Det var matchens höjdpunkt. Ola Toivonen tog Zlatans plats som släpande anfallare i andra halvlek och presenterade sig direkt. Men en vacker djupledsboll friställde han Elmander som rullade in matchen enda mål. 

Matchens som så finns det inte mycket att säga om. Vi lär få se ett helt annat Sverige mot Kazakstan på tisdag.