Martin Olsson tror att Sverige kan få det tufft mot Färöarna.
1 av 4
Martin Olsson tror att Sverige kan få det tufft mot Färöarna. - Foto: SCANPIX
Erik Hamrén verkar inte riktigt hålla med...
2 av 4
Erik Hamrén verkar inte riktigt hålla med... - Foto: SCANPIX
"Första matchen kommer att vara tuffare än Tyskland tror jag", säger Blackburn-proffset.
3 av 4
"Första matchen kommer att vara tuffare än Tyskland tror jag", säger Blackburn-proffset. - Foto: Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Med all sannolikhet får han starta till vänster i backlinjen i kväll.
4 av 4
Med all sannolikhet får han starta till vänster i backlinjen i kväll. - Foto: Bildbyrån / Marcus Ericsson

"Färöarna blir tuffare än Tyskland"

Skrattmatch. Det är nog vad de flesta kallar Sveriges bortamatch mot Färöarna. Men Martin Olsson tror att Sverige kan vänta sig en svår match – kanske till och med svårare än Tyskland: "Blir tuffare på ett annat sätt."


Trolig startelva Sverige (4-2-3-1)

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Jonas Olsson, Andreas Granqvist, Martin Olsson – Kim Källström, Rasmus Elm – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Christian Wilhelmsson – Mathias Ranégie. 

STOCKHOLM. Sverige spelar VM-kvalmatcher mot Färöarna i dag och på tisdag väntar Tyskland. Två helt olika motstånd. Färöarna stoltaste seger var mot Österrike 1990. Tyskland har vunnit både VM och EM tre gånger.

Men Sveriges vänsterback Martin Olsson underskattar ingen motståndare – inte ens Färöarna.

– Första matchen kommer att vara tuffare än Tyskland tror jag. När vi snackar om vädret och planen, säger Olsson.

Men självklart tror 24-åringen på vinst.

– Nej, jag underskattar dem inte. Så vi får se vad som händer. Förhoppningsvis kommer vi sätta tre mål, men man vet aldrig. Vi får se.

"De kan göra det tuffare på ett annat sätt"

Blackburn-spelaren har dock väldigt dålig koll på Färöarna. Vilket man kanske inte är så konstigt – deras namnstarkaste spelare är reservlagsmålvakt i Manchester City. Men taktiskt förstår han att han kommer få mer utrymme mot det lilla ölandet i Atlanten.

– Det är klart att jag inte kan vara lika offensiv mot Tyskland. Jag tror vi måste tänka mer defensivt där. Sen första matchen, jag har inte ens sett dem spela. Så jag vet inte riktigt. Men det är klart att det är skillnad på spelare och kvalité ja. Men de kan göra det tuffare för oss på ett annat sätt tror jag, säger han och förklarar vidare.

– Vi är i den åldern nu att man måste respektera lagen. Man måste bara fokusera som att det är en vanlig match. Det kvittar om det är Tyskland eller ett lägre rankat land.

Matchen mellan Färöarna och Sverige börjar 18.00 och sänds i TV4.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!