Ola Toivonen kan bli borta i tre månader efter klackskadan.
1 av 3
Ola Toivonen kan bli borta i tre månader efter klackskadan. - Foto: SCANPIX
Under onsdagens kalla träning med landslaget drog han av en hamstringssena i baksidan av låret när han skulle klacka en boll.
2 av 3
Under onsdagens kalla träning med landslaget drog han av en hamstringssena i baksidan av låret när han skulle klacka en boll. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Frågan är om det inte öppnar upp för att Mathias Ranégie får ta platsen med Zlatan i anfallet mot Färöarna?
3 av 3
Frågan är om det inte öppnar upp för att Mathias Ranégie får ta platsen med Zlatan i anfallet mot Färöarna? - Foto: SCANPIX

Smällen för landslaget – Toivonen borta tre månader

En klack. Det var allt som behövdes för att Ola Toivonen skulle skada sig så pass illa att han tvingas till operation. Nu kan han bli borta i tre månader från fotbollsplanen.


STOCKHOLM. Landslaget hade två tunga bakslag under onsdagsträningen innan resan mot Färöarna. Både Kim Källström och Ola Toivonen tvingades kliva av innan på grund av skador. Källström ska dock inte ha några problem att spela morgondagens VM-kval. Men för Toivonen är det värre. 

PSV-proffset har dragit av en av hamstringssenorna i baksidan av låret vid en klackspark. 

– Han försökte klacka bollen i en bakåtspark som det högg till i höger baksida lår, säger landslagets presschef Hans Hultman till Aftonbladet.

Enligt tidningen tvingas nu Toivonen till en operation och kan bli borta i upp till tre månader.

Ett tungt besked för landslaget som i onsdagskväll kallade in Marcus Berg som ersättare för 26-åringen.

Kanske öppnar det för Mathias Ranégie i startelvan mot Färöarna?

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rödin: "En jäkla revansch"

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

1 timme sedan
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

2 timmar sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

2 timmar sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.