Platt fall. Det var fiaskovarning på den svenska insatsen mot Färöarna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Pontus Wernbloom var en av elva spelare som fick underkänt i dag. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Inte ens Zlatan var godkänd. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Ranégie med en nick.
Ranégie med en nick. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Uselt Sverige vann med uddamålet

Det var ett underkänt Sverige som till slut lyckades besegra Färöarna med 2-1 i VM-kvalet. Men segern satt minst sagt långt inne.

Som väntat hade Sverige kraftigt bollinnehav men lyckades inte skapa några riktiga målchanser. Zlatan Ibrahimovic var den som var närmast under den första halvleken med några riktiga pangskott som en duktig Gunnar Nielsen i Färöarnas mål lyckades rädda.

– Zlatan har några bra skott, men annars skapar vi inte så mycket. Färöarna är svåra att spela mot, vi får kämpa på, sa Kim Källström till TV4 i paus.

I den 57:e minuten kom kallduschen. På volley slog Rogvi Baldvinsson in 1-0 i Andreas Isakssons bortre hörn efter ett långt inkast. VM i Brasilien kändes då väldigt avlägset.

Sverige bytte ut Kim Källström och Christian Wilhelmsson till förmån för Anders Svensson och Alexander Kacaniklic. Resultatet lät inte vänta på sig. Efter bara tre minuter på planen fick Svensson fram bollen till Zlatan som bakom ryggen hittade Kacaniklic, som inte gjorde några misstag i sin landslagsdebut.

Vändningen kom i den 75:e matchminuten när Pontus Wernbloom skarvade bollen till Zlatan som kämpade in det svenska segermålet.

– Vi får tre poäng, så det är viktigt. Zlatans mål symboliserar matchen, vi får kriga till oss segern. Jag tycker vi visar bra moral och inte stressar upp oss när vi släpper in ett mål, sa Källström.

På tisdag väntar Tyskland för Sverige. Tyskland är rankade tvåa i världen jämfört med Färöarnas 158:e plats.

/
/
/

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.