Zlatan tycker inte att Bosse Hansson tilltal "svartingar" hör hemma inom fotbollen – eller någon annanstans heller för den delen.
1 av 3
Zlatan tycker inte att Bosse Hansson tilltal "svartingar" hör hemma inom fotbollen – eller någon annanstans heller för den delen. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
"För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna", säger Zlatan.
2 av 3
"För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna", säger Zlatan. - Foto: SCANPIX
Zlatan berättar också att han kallades för zigenare i Italien.
3 av 3
Zlatan berättar också att han kallades för zigenare i Italien. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Zlatans attack på Hansson: "Ingenting med fotboll att göra"

Bosse Hanssons ordval "svartingar" har fått hela fotbollssverige att rasa. Nu ger sig den störste av de alla – Zlatan Ibrahimovic – in i debatten: "För mig är fotboll religion och alla är välkomna."


STOCKHOLM. Bosse Hansson-gate fortsätter att debatteras. Förra veckan delades flera profiler mellan två läger där några tyckte att hela affären hade förstorats upp och andra tycker att det är helt fel.

Inför Sveriges svåra VM-kvalmatch mot Tyskland på tisdag berättar nu Zlatan Ibrahimovic vad han tycker om SVT-profilens uttalande.

– För mig är fotboll en religion och alla är välkomna, säger han in en intervju till Kanal 5 enligt Aftonbladet och fortsätter.

– Spelar ingen roll vart du kommer ifrån eller om du är vit, svart, kines eller vad du än är. För mig är fotbollen en religion och alla är välkomna. Det är därför vi spelar fotboll och det är så vi kopplas ihop. Alla kan få göra det och utföra det och framför allt spelar det ingen roll var man kommer ifrån. Jag har inte satt mig in i det där, men det är inget som har med fotboll att göra, absolut inte. Eller med någonting över huvud taget att göra, någonstans, säger Zlatan. 

Publiken i Italien kallar Zlatan för zigenare

Han är dock inte helt övertygad om att uttalandet i sig är rasistiskt – och passar på att berätta om sin tid i Italien.

– Nej, eller jag vet inte. Jag har inte hört det. Det är svårt att svara på det. Det är ju inte att man går och kallar någon som är svart att han är svart. Men jag vet också att i Italien så skriker publiken "zigenare" till mig. Hur ska vi uppfatta det?

Han tar dock inte åt sig allt för mycket av nidorden.

– Jag hör det och jag hör det inte. Jag menar att jag ska inte gå ut och stämma folk för det. Det är bara idioter som håller på med det och skriker de här orden. Är man inte väluppfostrad, så länge du själv är det så är det lugnt. Det är fel på dem. Det är inte fel på oss som tycker annorlunda, säger Zlatan

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

2 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.