Torsdag 23 Sep
Stockholm

"Sverige gör ofta bra matcher mot stora länder"

Tysklands förbundskapten Joachim Löw har respekt för Sverige och framför allt Zlatan.
1 av 3
Tysklands förbundskapten Joachim Löw har respekt för Sverige och framför allt Zlatan. Foto: Clemens Bilan/Scanpix
Det är oklart om Sami Khedira (till höger) kommer till spel.
2 av 3
Det är oklart om Sami Khedira (till höger) kommer till spel. Foto: Peter Morrison/Scanpix
Om Khedira inte kan spela har Tyskland chans att stoppa in Bayern Münchens Toni Kroos, som gjorde två mål mot Irland i fredags. Som inhoppare.
3 av 3
Om Khedira inte kan spela har Tyskland chans att stoppa in Bayern Münchens Toni Kroos, som gjorde två mål mot Irland i fredags. Som inhoppare. Foto: Sergei Grits/Scanpix

Sverige ställs i morgon mot en av världens bästa fotbollsnationer. Men Tysklands förbundskapten Joachim Löw vet bättre än att underskatta Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

BERLIN. Tyskland har nio poäng av nio möjliga hittills i VM-kvalet. Världstvåan har också 11-2 i målskillnad. Men trots att de möter Sverige, som fått kämpa till sig segrar mot Kazakstan och nu senast Färöarna, har tyskarna respekt för motståndet. Förbundskapten Joachim Löw vet hur bra Sverige kan vara.

– Sverige har ibland problem med mindre länder, men gör ofta bra matcher mot stora länder. De är bra ograniserade, står rätt med fyrbackslinjen och sedan framme i banan har man Zlatan Ibrahimovic. Sveriges spel är mycket inriktat på Ibrahimovic och han är svår att markera, säger Löw på tyskarnas presskonferens.

Den tyske legendaren Miroslav Klose har också respekt för Sverige.

– Kan vi vinna i morgon och hålla Sverige sex poäng bakom oss så är det bra. Det är vårt mål för Sverige är vår svåraste motståndare i gruppen, säger Klose, som gjorde en balja i 6-1-krossen borta mot Irland i fredags.

Utöver Zlatan att oroa sig över har Tyskland lite skadeproblem. Sami Khediras medverkan är i dagsläget lite oklart, men på bänken har man då Toni Kroos, som gjorde två mål mot Irland. Som inhoppare.

Vi kan väl, utan att överdriva, påstå att Sverige har en rejäl utmaning framför sig i morgon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela