Tobias Sana tröstades av Zlatan efter sin missade målchans.
Tobias Sana tröstades av Zlatan efter sin missade målchans. - Foto: SCANPIX
Sedan släppte en stor sten från Sanas bröst när Rasmus Elm kvitterade i den tredje övertidsminuten. - Foto: AP/SCANPIX
Glädjen var enorm i det svenska laget.
Glädjen var enorm i det svenska laget. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Zlatans tröst: "Han sa kör kör kör"

Debutanten Tobias Sana hade en jättechans att utjämna till 4–4 – men tokmissade. Efter missen skällde Kim Källström – medan lagkapten Zlatan gav Sana en tröstande kram: "Han visade att han är en riktig lagkapten där."

BERLIN. Två minuter efter att Johan Elmander reducerade till 3–4 mot Tyskland i den 76:e minuten byttes debutanten Tobias Sana in för en sista forcering mot en poäng. Med bara några minuter fick han sin gyllene chans till en drömdebut när Tysklands målvakt Manuel Neuer var ute och fladdrade i straffområdet. Men avslutet gick långt över ribban. Något som fick Kim Källström att rasa och skrika några väl valda ord till Ajax-proffset.

Zlatan Ibrahimovic dock, som var placerad precis bakom Sana, kramade om inhopparen.

– Han visade att han är en riktig lagkapten där, säger Sana till Aftonbladet och fortsätter med att berätta vad Zlatan sa.

– Han sa: ”kör, kör, kör”.

Sana kände hur stor tyngd släppte från axlarna efter Rasmus Elms kvittering i den tredje övertidsminuten.

– Det var en lättnad. Jag tror inte bara att det var för min del, för att jag brände det där läget. Jag tror för hela teamet, det var bara: ”ousch schi”, galet. Man visste inte vad man skulle göra, det var extas. Jag ville springa en annan väg, jag såg alla andra. Det blev...folk kokade bara, säger han till Aftonbladet