Erik Hamrén kunde inte sova under tisdagsnatten.
1 av 3
Erik Hamrén kunde inte sova under tisdagsnatten. - Foto: SCANPIX
Den mycket nöjde förbundskaptenen avnjöt bland annat en cigarr.
2 av 3
Den mycket nöjde förbundskaptenen avnjöt bland annat en cigarr. - Foto: SCANPIX
"Jag ville aldrig att natten skulle ta slut."
3 av 3
"Jag ville aldrig att natten skulle ta slut." - Foto: SCANPIX

Hamrén firade bragden med en cigarr

Erik Hamrén var med om sin livs match under tisdagen mot Tyskland. Nu berättar han om firandet efter matchen: "Jag satt och njöt med ledare och en god cigarr."


BERLIN. Erik Hamrén sågades vid fotknölarna på sociala medier när Sverige inledde VM-kvalmatchen mot Tyskland på ett fiaskoartat sätt. Men sedan kom en reducering, en ytterligare reducering, en reducering till och sedan den fantastiska kvitteringen av Rasmus Elm i tredje övertidsminuten.

Nu berättar Hamrén om glädjen efter bragden mot Tyskland.

– Jag har inte hunnit sova något. Jag brukar sova bra oavsett resultat, men jag satt och njöt med ledarna, med en god cigarr. Villa aldrig att natten skulle ta slut, säger han på onsdagens presskonferens och fortsätter.

– Sedan satte jag i gång och svara på de 54 sms jag fått.

"Nu är det match"

När Zlatan Ibrahimovic reducerade till 1–4 i den 62:a minuten tog han direkt bollen ur nätet och sprang med den till mittlinjen. Allt för att visa laget att en vändning faktiskt var möjligt. Hamrén hyllar sin lagkapten.

– Det betydde mycket. Det sände signaler att: "nu är det match." Jag har varit med om det i klubblaget också några gånger, säger han och fortsätter. 

– När vi gör 4-2 tror jag tyskarna känner att: "oj, vad är det som håller på att hända."

"Vi sa att vi inte hade någon chans"

Sveriges förbundskapten berättar att laget redan hade gett upp kampen om att vinna en poäng i paus. Då även Zlatan passade på att hålla ett brandtal i omklädningsrummet.

– I paus sa vi att vi inte hade någon chans att vinna, men vi ska gå in och uppträda som vinnare. Och visa moral inför det kommande kvalet. Nu får vi en poäng och Tyskland tappar två, säger en nöjd Hamrén.

Efter matchen avnöjt landslaget en middag där bland annat debutanterna Tobias Sana och Mathias Ranégie fick hålla tal inför hela laget. Hamrén berättar att poängen var extra skön eftersom det är halvår kvar till nästa VM-kvalmatch mot Irland.

– Självklart är det skillnad när det blir ett sånt här resultat. Det är betydligt lugnare för mig också att sitta här i dag, än om vi hade fått storstryk.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.