Zlatan gav England en rejäl känga: "De tror de kan vinna allt".
1 av 4
Zlatan gav England en rejäl känga: "De tror de kan vinna allt". - Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
I sommarens EM vann England med 3–2.
2 av 4
I sommarens EM vann England med 3–2. - Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Men på senare år har Zlatan varit lyckosam mot engelskt motstånd. Han gjorde två mål för Barcelona 2010.
3 av 4
Men på senare år har Zlatan varit lyckosam mot engelskt motstånd. Han gjorde två mål för Barcelona 2010. - Foto: AP/SCANPIX
Och i våras ett mål när Milan vann med 4–0 mot Arsenal.
4 av 4
Och i våras ett mål när Milan vann med 4–0 mot Arsenal. - Foto: AP/SCANPIX

Här är Zlatans diss mot England

Engelsmännen är kända för sin underskattning av Zlatan Ibrahimovic. Inför morgondagens match mot just England passade han på att slå tillbaka: "De är inte som Spanien eller Italien".


Zlatan om EM-matchen mot England

– Vi kunde ha vunnit men England vann. Att spela mot Engelska lag är alltid intressant. Det är viktigt att spela sitt spel och göra sitt bästa. Jag försöker alltid göra mitt bästa. Jag gjorde en bra match mot Arsenal när jag var i Barcelona.

STOCKHOLM. Engelsmännen har aldrig haft ett gott öga till Zlatan Ibrahimovic, 31. Många journalister tycker att han är överskattad och att han aldrig har producerat mot engelskt motstånd – trots hans insatser mot bland annat Arsenal

Men på presskonferensen inför premiärmatchen mot EnglandFriends Arena såg Zlatan själv till att skicka en hälsning till engelsmännen.

– Inför ett mästerskap tror de att de kan vinna allt men de är inte som Spanien eller Italien. Jag vet inte när de gick långt senast, säger Zlatan.

31-åringen har många gånger ryktats till engelska klubbar, bland annat Arsenal och Manchester City, men han har som bekant aldrig spelat i Premier League. Dock har det funnits intresse för honom berättar han.

– När jag gick till Barcelona hade jag erbjudande från Manchester City, men det var aldrig aktuellt, berättar PSG-stjärnan.

"Mycket hype kring Premier League"

Men vad kan Zlatan egentligen om engelsk fotboll?

– Det är många utlänningar som spelar där. Jag vet att de kör 4-4-2 oftast men storlagen kör 4-3-3 med många utlänningar. Det är mycket hype kring ligan också.

Som den lagkapten Zlatan är ger han åtminstone sken av att vara intresserad att spela på Friends Arena mot England under onsdagen och passar på att hylla den nya nationalarenan.

– Det känns som en internationell arena som inte riktigt hör hemma i Sverige. Den kommer säkert hjälpa oss i många matcher. Det är en häftig arena och det är sådana arenor man vill spela på. Vi har inte lärt oss underlaget riktigt men, säger han. 

Se Sveriges mål mot England i 2–3-förlusten i EM.


Eller Zlatans fantastiska mål mot Arsenal när han spelade i Barcelona. 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!