160 000 kronor. Så mycket är Zlatans magiska skor värda.
1 av 4
160 000 kronor. Så mycket är Zlatans magiska skor värda. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Han gjorde fyra mål i matchen mot England.
2 av 4
Han gjorde fyra mål i matchen mot England. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Jonas Olsson fick Zlatans skor efter matchen.
3 av 4
Jonas Olsson fick Zlatans skor efter matchen. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån
Olsson auktionerade ut dem till förmån för sin välgörenhetsorganisation The Winnicott Foundation.
4 av 4
Olsson auktionerade ut dem till förmån för sin välgörenhetsorganisation The Winnicott Foundation. - Foto: Marcus Ericsson/Bildbyrån

Zlatans cykelsparkskor samlade in 160 000 kronor

Skorna som Zlatan hade på sig när han gjorde Målet samlade in runt 160 000 kronor till välgörenhet. Allt tack vare Jonas Olssons goda initiativförmåga.


The Winnicott Foundation

The Winnicott Foundation samlar in pengar till vård för barn som föds för tidigt eller som föds sjuka. De hjälper även familjer med för tidigt födda eller sjuka barn.

Efter att Zlatan Ibrahimovic stått för ett av fotbollshistoriens snyggaste mål ville alla ha en del av Zlatan-kakan. Danny Welbeck i England lade beslag på tröjan, som värderas till ungefär 320 000 kronor. Jonas Olsson hade på förhand bestämt att han skulle få Zlatans skor, som han sedan lottade ut till förmån för sitt välgörenhetsprojekt, Winnicott Foundation.

– Jag frågade därför Zlatan före matchen om han hade någon tröja eller ett par skor han kunde tänka sig att skänka och det sa han att ”det gör jag gärna” och att jag kunde få hans skor efter matchen, sa Olsson till Aftonbladet.

Auktionen slutade i går och hade då dragit in 15 250 pund, vilket blir runt 160 000 kronor. Den lycklige vinnaren blev svenske Christian Mattisson.

Olsson tackade Zlatan för skorna och fansen för alla donationer, och passade även på att gratulera vinnaren Mattison, via sin Twitter.



/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

2 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

3 timmar sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

3 timmar sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.