Fredag 24 Sep
Stockholm

Buffon: Skönt att vara tillbaka

Stjärnmålvakten saknar Cassano och Amauri i landslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Juventus stjärnmålvakt Gianluigi Buffon, har inte spelat med landslaget sedan den 10 september förra året. Nu på lördagens VM-kvalmatch ställs Gli Azzurri mot Montenegro, och då är det åter dags för den 31-årige spelaren att ställa sig mellan stolparna för att försvara Italiens ära. Att Buffon fortfarande älskar att spela för landslaget råder det inte heller någon tvekan om.

– För mig känns det fortfarande som en dröm att få vara här, och jag är glad över att vara tillbaka, sa Buffon under en presskonferens enligt Goal, och fortsatte:

– Dessa kvalmatcher går ut på att få till ett bra resultat, och det är just det som vi är ute efter.

Den 72-faldige landslagsmannen medger att han saknar två stora namn i laget.

– När Cassano var med oss i Portugal så spelade han väldigt bra och när han är på topp kan han vinna matcher på egen hand. Han är väldigt användbar, men den här typen av beslut måste (Marcello) Lippi ta.

Den andra spelaren som Buffon saknar är klubbkamraten Amauri, som fortfarande inte bestämt sig vilket landslag han ska representera. Med både brasilianskt och italienskt medborgarskap ställs den vasse anfallaren inför ett dilemma.

– Han kommer att välkommen här om han väljer att spela för oss, eftersom det då inte kommer finnas några lojalitetsfrågor kvar. Han kommer redan ha gjort sitt val.

Ett fåtal av Buffons makalösa räddningar

En upprörd Cassano

Amauri Carvalho De Oliveira är hans namn

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela