Stockholm

Juve stoppar Amauri från landslaget

Skulle ha gjort debut för Brasilien – nu blir anfallaren kvar i Turin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Juventus centertank Amauri har som alla brassar alltid drömt om att få spela i landets landslag. Men när åren har gått har den 28-årige Amauri mer och mer lyssnat på dem som säger att han borde spela för Italien i stället.

Den 10 februari möts Brasilien och Italien, och när Luis Fabiano blev skadad ringde förbundskapten Dunga till slut till Juventusbrassen.

Glädjen var total – till klubbens ordförande Giovanni Cobolli Gigli sa att samtalet för Brasiliens förbundskapten kommit för sent.

– Vi accepterar inte det. Vi har informerat spelaren och han har förstått. Ansvaret är vårt. Vi måste koncentrera oss på Juves kommande matcher och vi vill att han stannar hos oss, säger Cobolli Gigli.

Ett beslut som gör att Amauri – som aldrig har spelat någon landskamp – fortfarande kan bli aktuell för Italien i framtiden, eftersom han snart väntas få dubbelt medborgarskap. Men...

– Min dröm är att spela för "la Seleo" (Brasiliens landslag). Men jag måste respektera Juventus beslut. På måndag (läs i dag) ska vi ha ett möte där vi bestämmer hur det blir, säger Amauri enligt La Gazzetta dello Sport.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.