Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinnojouren: "Förbundet borde tänka över det här"

- 05/12/2012, 18:46
Alexander Gerndt får spela i landslaget trots att han är dömd för misshandel av sin ex-fru My Gerndt. SKR:s Carina Ohlsson tycker att förbundet agerat konstigt i frågan.
1 av 2

Alexander Gerndt får spela i landslaget trots att han är dömd för misshandel av sin ex-fru My Gerndt. SKR:s Carina Ohlsson tycker att förbundet agerat konstigt i frågan.

Fredrik Persson/Jessica Gow/Scanpix

Till vardags spelar Gerndt i holländska Utrecht.
2 av 2

Till vardags spelar Gerndt i holländska Utrecht.

Bildbyrån

Alexander Gerndt får fortsätta spela i landslaget, trots att han dömdes för misshandel av Hovrätten förra veckan. Något som får Carina Ohlsson på Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund att reagera.

I förra veckan dömdes landslagsspelaren och Utrecht-proffset Alexander Gerndt för misshandel av sin före detta fru My Gerndt. Han var misstänkt för fyra fall av misshandel men dömdes bara i ett fall där han tog ett strypgrepp på My. Gerndt dömdes till villkorlig dom i två år samt böter på 60 000 kronor.

Turerna kring Gerndts vara eller icke vara i landslaget har varit många. När misshandeln först uppdagades stängdes han av från landslagsspel. Gerndt överklagade domen och hävdade att han var oskyldig men avstängningen stod kvar. I april hävde svenska fotbollsförbundet, SvFF, Gerndts avstängning då rättegången sköts upp. Ett beslut som står kvar trots att han nu är dömd.

"Tycker förbundet borde fundera på vilka signaler man sänder ut"

Carina Ohlsson, förbundsordförande på Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund, SKR, tycker det är konstigt att SvFF låter Gerndt fortsätta i landslaget.

– Jag undrar vad som fick dem att ändra sig från första början. Han har ju fortfarande inte avtjänat sitt straff. Jag tycker fotbollsförbundet borde fundera på vilka signaler man sänder ut om man låter honom spela helt utan att kräva något av honom, säger Ohlsson till Nyheter24 och fortsätter.

– Jag tycker man borde tänka över det här mer. Man borde göra något från förbundet. Visa att man jobbar med jämställdhet och liknande frågor när man presenterar ett sådant här beslut.