Tisdag 30 Nov
Stockholm

Här är Zlatans syrliga passning till media

En påpassad Zlatan Ibrahimovic verkade lite trött på presskonferensen dagen innan träningslandskampen mot Argentina. Han tog bland annat sin chans att skicka en liten känga till media – samtidigt som han hyllade fansen:
– Publiken är 50 procent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Sverige startelva mot Argentina

Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson – Kim Källström, Anders Svensson – Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic – Tobias Hysén.

Med reservation för Rasmus Elm som kan få starta – men det skulle Erik Hamrén "tänka på över natten" sa han. 

STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic är allt som oftast glad och charmig på presskonferenser men det finns dagar när han har tröttnat på uppståndelsen kring honom. Tisdagens presskonferens, dagen innan stjärnmötet mellan Lionel Messi och honom, verkade vara ett sådant tillfälle.

Zlatan var lugn och sansad men tog tillfället i akt att markera lite lätt mot media – som han inte alltid har haft den bästa kontakten med. På frågan om hur intresset kring honom känns svarade han:

– Det känns bra. Jag har haft stödet bakom mig sedan dag ett även om ni har kommit med negativa saker i tidningen. När jag är hemma i Malmö försöker jag alltid ta tid att skriva autografer, ta foton. Det ger adrenalinet och den extra kicken man behöver. Publiken är 50 procent.

"Har inte blivit mycket tevespel på sistone"

En ung kille från Lilla Sportspegeln var där och ställde frågor om Zlatans Fifa-spelande och det kände han sig mer bekväm med att prata om.

– Det har inte blivit mycket tevespel på sistone, nu när min lille Max härjar runt. I och för sig har jag köpt en till konsol så nu har jag en i mitt, och en i hans. 

Han vill dock inte avslöja vilket lag han allra helst spelar med på fotbollsspelet.

– Det är blandat, jag testar runt med lagen.

"Individuellt är säkert Messi världens bäste"

Han vill inte säga att Messi är en bättre fotbollsspelare än honom själv – även om han indirekt sa det.

– Leo är en fantastisk spelare. Individuellt är han säkert världens bästa spelare, det är därför han vinner alla priser. Om man jämför oss, med det han gjort på senare tid och de senaste åren, har han visat att han är på topp och varit på topp många gånger. Det är inget snack om saken.

När förbundskaptenen Erik Hamrén sedan kom till presskonferensen berättade han, som förväntat, att Zlatan bara kommer att spela första halvlek mot Argentina. Paris Saint-Germain har nämligen match mot Bastia i Franska ligacupen redan på fredag. 

Vem är bäst egentligen. Messi eller Zlatan?


Kommentera
Kopiera länk
Dela