Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Hamréns bomber i VM-kvalet

- 12/03/2013, 14:58 -
Erik Hamrén tog under tisdagen ut landslagstruppen mot Irland.
1 av 3

Erik Hamrén tog under tisdagen ut landslagstruppen mot Irland.

Faksimil/SVT

Trots att han är dömd för misshandel av sin före detta fru är Alexander Gerndt uttagen i det svenska landslaget.
2 av 3

Trots att han är dömd för misshandel av sin före detta fru är Alexander Gerndt uttagen i det svenska landslaget.

Fredrik Persson / FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Den förre hammarbyaren Erkan Zengin gör debut i truppen.
3 av 3

Den förre hammarbyaren Erkan Zengin gör debut i truppen.

SCANPIX SWEDEN

Erik Hamrén tog ut truppen till det viktiga VM-kvalet mot Irland den 22 mars – och där fanns Alexander Gerndt och debutanten Erkan Zengin med.

STOCKHOLM. Sveriges förbundskapten Erik Hamrén släppte några rejäla bomber i sin VM-kvaltrupp mot Irland. Framför allt Alexander Gerndt, Erkan Zengin, Jimmy Durmaz och Per Nilsson

Just valet av Gerndt, som är dömd för misshandel av sin före detta fru, fick Hamrén motivera länge på landslagets presskonferens. 

– Han har gjort sig förtjänt av att visa sig, säger förbundskapten och fortsätter.

– Jag vill ta ut bästa spelarna för att ha största möjlighet att vinna matcher. Där ingår Alexander.

"Han har gått vidare"

Han berättar dessutom att han har fört samtal med Gerndt om domen mot honom.

– Jag har frågat honom hur han har det. Han säger att han har gått vidare och det gör vi också. Jag har full respekt för att folk har synpunkter på det, det får vi räkna med och det räknar Alexander också med. Men min tro efter snacket med honom är att det inte ska påverka honom negativt.

"Zengin är lite osvensk"

När det kommer till valet av att ta ut Erkan Zengin berättar förbundskaptenen att det var hans storartade insats mot Galatasaray för två veckor sedan som fällde avgörandet.

– Det som gjorde att jag kände att: "Nu vill jag testa honom" var insatsen mot Galatasaray där han var fantastisk. Han är duktig att utmana och har farten. Lite osvensk i sin spelstil precis som Alexander Kacaniklic, säger Hamrén till SVT. 

Truppen:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt, Johan Wiland.

Backar: Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Per Nilsson, Jonas Olsson, Martin Olsson och Behrang Safari.

Mittfältare/anfallare: Jimmy Durmaz, Rasmus Elm, Alexander Gerndt, Samuel Holmén, Tobias Hysén, Zlatan Ibrahimovic, Alexander Kacaniklic, Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom och Erkan Zengin.