"Han bad om ursäkt för att jag hamnade i problem"

- 18/03/2013, 15:33 -
Erik Hamrén på presskonferensen under måndagen
1 av 3

Erik Hamrén på presskonferensen under måndagen

Alexander Gerndt valde att tacka nej till platsen i truppen inför fredagens match mot Irland
2 av 3

Alexander Gerndt valde att tacka nej till platsen i truppen inför fredagens match mot Irland

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Erton Fejzullahu ersätter Gerndt
3 av 3

Erton Fejzullahu ersätter Gerndt

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Landslaget har samlats för den viktiga VM-kvalmatchen mot Irland på fredag – och då gav Erik Hamrén ett mer tydligt svar på varför Alexander Gerndt tackade nej till sin plats.

Erik Hamrén höll under måndagen en presskonferens inför den kommande kvalmatchen mot Irland på fredag i Friends Arena. Men landslaget har ännu inte fått träna på plats, utan har blivit hänvisade till Söderstadion. Olyckligt, tycker Hamrén. 

Många frågor handlade om den uppmärksammade uttagningen av Alexander Gerndt som tidigare dömts för misshandel. Gerndt, som efter att ha tackat ja till kvalet valde att dra tillbaka sitt beslut

Johan Elmander var ju mitt förstaalternativ, och när han inte var tillgänglig på grund av skada menar jag på att Alexander Gerndt var mest aktuell. Jag förstod att det skulle bli uppståndelse och uppmärksamhet kring det här. Därför frågade jag Alexander innan och frågade om det var okej att gå ut med att han var antagen, och det tyckte han, säger Hamrén och fortsätter:

"Han bad om ursäkt för att jag hamnade i problem också."

– När han blev varse om presskonferensen och det som hände efteråt så mådde han inte bra helt enkelt. Det kan vara svårt att förutse. Han ringde dagen efter och berättade att han inte mådde bra. Han bad om ursäkt för att jag hamnade i problem också. Men jag förstår honom och respekterar beslutet.

Erton Fejzullahu ersätter Gerndt i truppen. 

Hamrén berättar att han tror mycket på de spelare som är uttagna till fredagens kval mot Irland och talar om en god stämning i laget. 

– Man ska inte förringa känslan som spelarna får när de får komma hem till Stockholm.