Zlatan är Sveriges enda hot mot Irland – anser irländarna.
1 av 3
Zlatan är Sveriges enda hot mot Irland – anser irländarna. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Det är Nottingham Forest anfallare Simon Cox som tror att bara Irland lyckas försvara sig mot Zlatan så har de goda chanser att ta poäng i VM-kvalet.
2 av 3
Det är Nottingham Forest anfallare Simon Cox som tror att bara Irland lyckas försvara sig mot Zlatan så har de goda chanser att ta poäng i VM-kvalet. - Foto: Anja Niedringhaus
Mikael Antonsson är dock inte orolig för att Zlatan ska försvinna i matchen: "Spelar ingen roll vem Irland sätter på honom. Den spelaren kommer att få problem".
3 av 3
Mikael Antonsson är dock inte orolig för att Zlatan ska försvinna i matchen: "Spelar ingen roll vem Irland sätter på honom. Den spelaren kommer att få problem". - Foto: SCANPIX SWEDEN

Irland: "Ni har bara Zlatan"

VM-kvalmotståndarna Irland är långt från skräckslagna inför mötet mot Sverige. Deras taktik är klar – plocka bort Zlatan: "Gör vi det så har vi en riktigt bra chans att komma därifrån med ett bra resultat", säger Championship-anfallaren Simon Cox till Aftonbladet.


VM-kvalgruppen

Tyskland 10 poäng

Sverige 7 poäng

Irland 6 poäng

Österrike 4 poäng

Kazakstan 1 poäng

Färöarna 0 poäng

Den viktiga VM-kvalmatchen mot Irland närmar sig med stormsteg för Sverige. Irland, som får anses vara ett av de bättre lagen i VM-kvalgruppen, är bara en poäng bakom Sverige efter tre spelade matcher. 

Den italienske stortränaren Giovanni Trapattonis mannar vill naturligtvis plocka poäng på Friends Arena inför fortsättningen – och de är ganska säkra på hur de ska göra det.

– Bortsett från Ibrahimovic har Sverige inga andra spelare som sticker ut. Tar vi bort Ibrahimovic så har de ett okej lag. Men gör vi det vi ska då så har vi en riktigt bra chans att komma därifrån med ett resultat, säger Nottingham Forests anfallare Simon Cox till Aftonbladet.

"Ibra är deras stora stjärna"

Även Leicesters försvarare Simon St Ledger har koll på vem det är Irland ska se upp med.

– Ibrahimovic är deras stora stjärna och en av världens bästa anfallare. Det blir upp till oss att ta hand om honom på bästa sätt, säger han till Aftonbladet.

Faktum är att Zlatan nästan har gjort lika många mål som hela det irländska laget totalt har gjort den här säsongen. Zlatan har gjort 31 mål i franska ligan, europeiska cuper och landskamper – och de irländska spelarna totalt 34. 

Enligt irländska media ska Leeds mittfältare Paul Green som har sköta uppdraget att ta hand om Zlatan.

 För det första har jag ingen aning om vem han är, men jag vet att det inte spelar någon roll vem Irland sätter på att ta hand om Zlatan. Den spelaren kommer att få problem, säger Mikael Antonsson till Aftonbladet

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!