Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Publiken ska bli nöjda och få käka sitt korv med bröd"

Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen dagen innan matchen mot Irland i VM-kvalet
1 av 1

Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen dagen innan matchen mot Irland i VM-kvalet

SCANPIX SWEDEN

Sport | 21/03/2013 13:42

Ibrahimovic planerar en ny cykelspark i första tävlingsmatchen på Friends Arena, allt för att underhålla publiken.
– Nu är det på riktigt.

Zlatan Ibrahimovic, 31, höll under torsdagen presskonferens på Friends Arena med anledning av VM-kvalet i morgon mot Irland. Han sa bland annat att Sverige ska styra spelet, att en punktmarkering på honom bara öppnar andra ytor, och att publiken förhoppningsvis ska bli nöjda och få käka sin korv med bröd. 

– Offensivt har det varit bra. Vi har gjort tio mål, och släppt in nio. De senaste matcherna har vi mött världsmotstånd, spelförande lag. Men nu är det vi som ska styra spelet.

"Vi spelar på ett annat sätt med Erik"

På frågan om hur viktig målproduktionen är svarar Ibrahimovic: 

– Vi gör mer mål och vi spelar på ett annat sätt med Erik, även om det inte har sett ut wow i varje match. När vi mötte Argentina styrde de spelet. Mot England var det jämnare. Men vi vill bli bättre på det offensiva, och vi ska bli mer stabila defensivt. Får man lov att släppa in mycket mål? Nej, men vi har mött bra motstånd. 

Att en punktmarkering är långt ifrån omöjlig vet "Ibra". 

– Jag är förberedd för allt. Motståndarna gör allt för att stoppa laget de möter. Låt oss se hur matchen blir. Jag hoppas att det blir en bra match och att ingen blir skadad. Får jag en markering öppnar det upp för Hysén, om han får spela.

Hoppas på ännu en cykelspark

Många hoppas nog på en uppvisning likt Englandsmatchen i oktober, och Zlatan har knepet för att få med publiken.

– Jag får göra som sista målet mot England, haha.  Nä, men jag hoppas att vi gör en bra match. Förhoppningsvis ett par mål, då blir publiken nöjda och får käka sitt korv med bröd. 

Se Zlatans magiska cykelspark här!