Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen dagen innan matchen mot Irland i VM-kvalet
Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen dagen innan matchen mot Irland i VM-kvalet - Foto: SCANPIX SWEDEN

"Publiken ska bli nöjda och få käka sitt korv med bröd"

Ibrahimovic planerar en ny cykelspark i första tävlingsmatchen på Friends Arena, allt för att underhålla publiken.
– Nu är det på riktigt.


VM-kval Sverige–Irland

Plats: Friends Arena

Matchstart: 20:45 

TV-sändning: Kanal 5

Zlatan Ibrahimovic, 31, höll under torsdagen presskonferens på Friends Arena med anledning av VM-kvalet i morgon mot Irland. Han sa bland annat att Sverige ska styra spelet, att en punktmarkering på honom bara öppnar andra ytor, och att publiken förhoppningsvis ska bli nöjda och få käka sin korv med bröd. 

– Offensivt har det varit bra. Vi har gjort tio mål, och släppt in nio. De senaste matcherna har vi mött världsmotstånd, spelförande lag. Men nu är det vi som ska styra spelet.

"Vi spelar på ett annat sätt med Erik"

På frågan om hur viktig målproduktionen är svarar Ibrahimovic: 

– Vi gör mer mål och vi spelar på ett annat sätt med Erik, även om det inte har sett ut wow i varje match. När vi mötte Argentina styrde de spelet. Mot England var det jämnare. Men vi vill bli bättre på det offensiva, och vi ska bli mer stabila defensivt. Får man lov att släppa in mycket mål? Nej, men vi har mött bra motstånd. 

Att en punktmarkering är långt ifrån omöjlig vet "Ibra". 

– Jag är förberedd för allt. Motståndarna gör allt för att stoppa laget de möter. Låt oss se hur matchen blir. Jag hoppas att det blir en bra match och att ingen blir skadad. Får jag en markering öppnar det upp för Hysén, om han får spela.

Hoppas på ännu en cykelspark

Många hoppas nog på en uppvisning likt Englandsmatchen i oktober, och Zlatan har knepet för att få med publiken.

– Jag får göra som sista målet mot England, haha.  Nä, men jag hoppas att vi gör en bra match. Förhoppningsvis ett par mål, då blir publiken nöjda och får käka sitt korv med bröd. 

Se Zlatans magiska cykelspark här! 


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.