”Jag har samma touch på bollen som Zlatan”

- 26/03/2013, 09:35 -
Erton Fejzullahu vill gärna ta en plats i den svenska startelvan i kvällens träningsmatch mot Slovakien.
1 av 3

Erton Fejzullahu vill gärna ta en plats i den svenska startelvan i kvällens träningsmatch mot Slovakien.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Erton i sitt klubblag Djurgården.
2 av 3

Erton i sitt klubblag Djurgården.

Conny Sillén / SCANPIX

Alexander Gerndt valde att tacka nej till landslaget, vilket öppnade en plats för Fejzullahu.
3 av 3

Alexander Gerndt valde att tacka nej till landslaget, vilket öppnade en plats för Fejzullahu.

COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

I VM-kvalet mot Irland fick Erton Fejzullahu nöta bänk hela matchen. I kväll är det ny match – och en ny chans till start för Djurgårdsstjärnan.
– Jag hoppas att jag får starta och visa vad jag går för, säger Fejzullahu.

Karriären har svängt ganska mycket fram och tillbaka för Erton Fejzullahu. Efter stopp i både Danmark och Holland, samt spel i flera svenska klubbar, gick han i augusti 2012 till Djurgården, där han spås en lysande framtid. Säsongen har fått en fin start och Fejzullahu har goda förhoppningar.

– Vi har tagit oss vidare i cupen och fått in några bra spelare som spetsat till truppen, säger han till Dagens Nyheter. 

"Det hände väl när jag var ung och inte så mogen."

Han blev för några år sedan rubricerad som en "skandalspelare" vid en eventuell övergång till Kalmar, något han delvis håller med om. 

– Det hände väl när jag var ung och inte så mogen. De flesta uttalanden jag gjort har väl varit när jag varit jäkligt förbannad, liksom. Jag har mognat med ålder fast jag är ung fortfarande.

Ersätter Gerndt

Nu har han vuxit på sig, och fått chansen i landslaget efter att Alexander Gerndt tackat nej. Han kan eventuellt få starta i kvällens landslagsmatch mot Slovakien på bortaplan, då flera svenska spelare saknas. 

– Får jag säga det själv så är det välförtjänt. Jag har gjort sju mål på sju matcher i U21 och presterat bra. Jag har känt att jag bör få chansen, menar 24-årige Fejzullahu.

Har jämförts med Zlatan

Han har under åren dragits med att ha jämförts med Zlatan Ibrahimovic, och likheter finns det, men Fejzullahu drar tillbaka dem en aning. 

– Jag har touchen på bollen som Zlatan har och gör det där extra finesserna som han gör ibland. Jag har ofta hört att det finns några likheter men det är inte allt för likt.

Det återstår att se om Erik Hamrén idag släpper in Fejzullahu i matchen, och kanske till och med i startelvan.