Onsdag 12 Maj
Stockholm

Uppgifter: Mellberg lägger skorna på hyllan

Landslagets bäste försvarare under 2000-talet verkar nu ha bestämt sig för att avsluta sin karriär.
1 av 4
Landslagets bäste försvarare under 2000-talet verkar nu ha bestämt sig för att avsluta sin karriär. Foto: SCANPIX SWEDEN
Efter förra sommarens EM valde 35-åringen att sluta i landslaget.
2 av 4
Efter förra sommarens EM valde 35-åringen att sluta i landslaget. Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / Bildbyrån
35-åringen är känd för sin vinnarskalle.
3 av 4
35-åringen är känd för sin vinnarskalle. Foto: SCANPIX SWEDEN
Mellberg var Sverige bäste spelare under EM 2012.
4 av 4
Mellberg var Sverige bäste spelare under EM 2012. Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX

117 landskamper och spel i fyra av Europas bästa ligor. Nu verkar den svenske mittbacksjätten Olof Mellberg, 35, se slutet på sin karriär. Enligt uppgifter till Expressen vill Villarreal-spelaren flytta hem till Sverige efter säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Olof Mellberg

Klubbar: Degerfors, AIK, Racing Santander (Spanien), Aston Villa (England), Juventus (Italien), Olympiakos (Grekland), Villarreal (Spanien).

Matcher/mål i landslaget: 117/9.

När Erik Hamrén tittar på spelarmaterialet det svenska landslaget har haft under 2000-talet säger han varje gång att vi har haft fyra världsstjärnor. Henrik Larsson, Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg. Två av dem har redan lagt av. Nu tyder mycket på att en tredje har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan. 

Enligt uppgifter till Expressen vill Olof Mellberg flytta hem till Sverige efter säsongen med Villarreal – och därmed avsluta sin karriär. 

"Jag har inte pratat med Olof om det"

Främst vill 35-åringen att hans barn ska få gå i svensk skola.

– Jag känner inte till något mer än att han har ett kontrakt med Villarreal och sen vet jag inte vad som händer. Det har jag heller inte pratat med Olof om, säger hans pappa Eric Mellberg till Expressen som även frågar hur han trivs i Villarreal.

"Någon gång måste de börja i svensk skola"

– Det har varit bra socialt, skola och boende och sånt där. Men det är klart, var sak har sin tid, barnen börjar ju bli stora. Jag vet inte, men jag skulle kunna tänka mig att de är inställda på... Ja, någon gång måste de börja i svensk skola, säger han till tidningen

Villarreal, som spelar i den spanska andraligan, har bara en match kvar på säsongen och är nära att ta sig upp till La Liga igen. 

Men väl där tyder mycket på att de får klara sig utan Sveriges bäste försvarare under 2000-talet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela