Senast "Nisse" spelade i landslaget var 2002.
1 av 3
Senast "Nisse" spelade i landslaget var 2002. - Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
"Nisse" kallas in för att ersätta Oscar Wendt om han blir tvingad att åka hem då hans flickvän är höggravid och väntar barn.
2 av 3
"Nisse" kallas in för att ersätta Oscar Wendt om han blir tvingad att åka hem då hans flickvän är höggravid och väntar barn. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN
Erik Hamrén ville ha en rutinerad back.
3 av 3
Erik Hamrén ville ha en rutinerad back. - Foto: © Bildbyrån / MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Uttagningen av "Nisse" väcker reaktioner: "Tappade helt tron"

Oskar Wendt väntar barn – och kan missa VM-kvalmatcherna mot Österrike och Färöarna. Då kallar Erik Hamrén in AIK:s veteran Nils-Eric Johansson – som nu både hånas och hyllas på twitter.


Senast Nils-Eric Johansson spelade i landslaget var 2002. Nu, elva år senare, kallas han in av Erik Hamrén för att ersätta Oscar Wendt om han får barn i dagarna. 

Sverige, som möter Österrike under fredagen och spelar mot Färöarna på tisdag, har kris på vänsterbacksplatsen då även Pierre Bengtsson är halvskadad.

– Som ni vet har jag satsat på fyra vänsterbackar under min tid som förbundskapten: Martin (Olsson)”Berra” (Behrang Safari), Oscar (Wendt) och Pierre (Bengtsson). Sedan finns också Adam Johansson som ett femte användbart alternativ. Av de fem tänkbara är tre skadade. Adam, Pierre och ”Berra”. Martin är tillbaka i träning efter skada men är inte matchklar. Då återstår Oscar och han har en höggravid hustru. Magen tutar ut rejält, säger Hamrén enligt Aftonbladet och fortsätter:

"Bara att hoppa upp på cykeln"

– Men de omständigheterna att komma in i dag, inte tränat något med truppen och kanske ska spela från start i morgon. Det krävs lite extra och då är två bitar extra viktigt. Erfarenhet och skalle, attityd. Så jag har kallat in Nils-Eric Johansson. Jag fick tag på honom i går kväll så han ansluter till Wien, säger han enligt tidningen.

Johansson själv blev överraskad över samtalet från Hamrén sent under onsdagskvällen. 

– När nån ringer klockan elva på kvällen tror man det är ett hyss, säger han till Aftonbladet men lovar att han är redo för att spela.

– Absolut! Det är bara att hoppa upp på cykeln.

Ett val som nu får många att reagera på Twitter. Flera hånar uttagningen där TV4-profilen Patrick Ekwall går hårt åt AIK:s vänsterback.

Men Ekwall var inte ensam om att håna uttagningen.

Men Nils-Eric Johansson hyllas och grattas också för sin landslagsplats.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestina vill att Fifa straffar Israel

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

2 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

3 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

3 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.