Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
2902
reaktioner idag

Stjärnback väljer bort det svenska landslaget

Helsingborgs IF:s Loret Sadiku, 22, hyllas av många som Sveriges nästa storback. Men han väljer bort svenskt landslagsspel enligt den albanska tidningen Albania Sport.

Helsingborgs Loret Sadiku väljer det albanska landslaget före det svenska, uppger Albania Sport.

Sadiku själv vill dock inte bekräfta: "Jag kan inte säga något om det".

Hamrén har haft samtal med Sadiku, men tog inte ut honom mot Norge.

Roar Hansen har tidigare ifrågasatt Hamrén för att 22-åringen inte har tagit plats i det svenska landslaget.

Sadiku anses av många vara en av allsvenskans bästa mittbackar.

"Han är Sveriges bäste mittback om man ser till hela paketet. Vi har utlandsproffs som är bra, men ingen som är bättre än honom. Om inte han får spela i landslaget vet jag inte, då kan jag inte fotboll". 

Det sa Helsingborgs tränare Roar Hansen om lagets talangfulle mittback Loret Sadiku nyligen. Men 22-åringen har aldrig fått chansen i det svenska landslaget – och verkar nu vara förlorad för Erik Hamrén.

"Det är lite känsligt"

Enligt tidningen Albania Sport har Sadiku bestämt sig för att representera Albaniens landslag i fortsättningen – något som han dock inte vill bekräfta.

– Jag har inga kommentarer just nu. Jag kan inte säga något om det. Det är lite känsligt. Ring i morgon så kan jag berätta, säger han till Fotbollskanalen. 

"Snart måste han ta ett beslut"

22-åringens agent Hasan Cetinkaya säger att Sadiku står i valet och kvalet om vilket landslag han vill spela för. 

– Loret funderar för fullt och snart måste han ta ett beslut. I dagsläget är inget bestämt men Albanien ligger på för fullt och vill att han ska vara med i det kommande VM-kvalet. Hans högsta önskan är att spela för Sverige men han verkar inte vara aktuell för det svenska landslaget. Det enda han har hört från Hamrén är att han ska vara aktuell för utvecklingslandslaget i januari, säger han till Fotbollskanalen

Mer:

Landslaget vägrade hylla Ljungberg på Fotbollsgalan