Söndag 18 Apr
Stockholm

Hamrén: "Vi går för seger mot Irland"

På fredag möter Sverige Irland i en oerhört viktig VM-kvalmatch. Många kritiker tror inte på ett svenskt avancemang till VM – men förbundskaptenen Erik Hamrén är optimistiskt:
– Vi hade avgörande matcher i EM-kvalet också.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var en pressad Erik Hamrén som under måndagen satte sig på presskonferens inför de oerhört viktiga VM-kvalmatcherna mot Irland och Kazakstan. Sverige ligger just nu trea i gruppen, på samma poäng som tvåan Österrike och fyran Irland. 

Men spelet har varit lite fram och tillbaka för det svenska landslaget. Hamrén säger sig dock inte vara särskilt nervös.

"Inte så stor skillnad"

– En landskamp är så otroligt viktig, oavsett om den är avgörande eller en inledande match i ett kvalspel. Om du misslyckas så har du inte så många chanser att reparera. Vi hade avgörande matcher i EM-kvalet också, FInland borta och Holland, då kände jag att det inte var så stor skillnad mot min första kvalmatch mot Ungern.

När Sverige tog emot Irland hemma på Friends Arena spelade lagen 0–0. Det särskilt efter en väldigt stark irländsk defensiv. Hamrén berättar att han siktar på tre poäng – och att matchbilden troligen kommer att bli annorlunda den här gången.

"Vi går för seger"

– Vi går för seger. Det gör vi i alla matcher. Sedan får man se efteråt om man är nöjd med ett kryss eller inte eller om man står där utan någonting efteråt. Vår attityd till matchen är densamma. Men jag tror att det blir lite annorlunda inställning från Irland, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas och tror att vi får mer omställningar än hemma. Vi måste kanske vara bättre i den etablerade defensiven.

Enligt Hamrén har Irland gjort 60 procent av sina mål i samband med fasta situationer, så där får Sverige se upp. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela