Torsdag 15 Apr
Stockholm

Saudisk prins har köpt klassisk engelsk klubb – för tio kronor

Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud är namnet på Sheffield Uniteds nye ägare.
Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud är namnet på Sheffield Uniteds nye ägare. Foto: SCANPIX/Sheffield United

Anrika Sheffield United har länge brottas med problem. Men nu kanske det har löst sig. Den saudiske prinsen Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud har nämligen köpt loss klubben – för tio kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För sex år sedan spelade Sheffield United i Premier League. Men åren därefter har varit kaotiska. Klubben har haft stora ekonomiska problem och har rasat genom divisionerna. Nu spelar de i League One

Men kanske har de hittat lösningen på problemet – som vanligt numera – i arabvärlden. Den saudiske prinsen Abdullah bin Mosaad bin Abdulaziz Al Saud, som är god för 180 miljarder kronor enligt Daily Telegraph, har nämligen köpt klubben.

Köpte klubben för tio kronor

Enligt The Sheffield Telegraph har han köpt 50 procent av klubbens aktier för den hisnande summan av en pund – alltså tio kronor. 

Kravet är dock att prinsen investerar i ett "omfattande nytt kapital" i den klassiska klubben.

– Jag är glad över att investera i en sådan välorganiserad klubb med rötter hos familjer och i det lokala samhället. Det finns fantastisk historia och arv. Att ansluta till Sheffield United vid denna tid när man närmar sig sitt 125-årsjubileum är stort för mig. Jag är fast besluten om att se klubben åstadkomma sina mål. Pengar kommer att spenderas förnuftigt, säger han till klubbens hemsida

"Vi är överlyckliga"

Sheffield United har inlett säsongen dåligt och ligger för tillfället på en 17:e plats i serien – så man kan förstå att klubbens ordförande Kevin McCabe är nöjd över ägarbytet.

– Vi är överlyckliga över att bygga detta partnerskap för Sheffield United med prins Abdullah som delar vår vision om att ansluta till toppskiktet av engelsk fotboll, säger han till klubbens hemsida. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela