Fredag 16 Apr
Stockholm

Irland: "Viktigt att inte bara följa Ibra"

Irlands förbundskapten Trapattoni vill inte bara fokusera på Zlatan.
1 av 5
Irlands förbundskapten Trapattoni vill inte bara fokusera på Zlatan. Foto: Bildbyrån
"Ibra är Ibra men det finns andra spelare", säger han.
2 av 5
"Ibra är Ibra men det finns andra spelare", säger han. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Zlatan har gjort fem mål på de senaste två landskamperna.
3 av 5
Zlatan har gjort fem mål på de senaste två landskamperna. Foto: BILDBYRÅN / ANDREAS L ERIKSSON
Robbie Keane vill att Irland ska stoppa honom som i förra mötet mellan lagen.
4 av 5
Robbie Keane vill att Irland ska stoppa honom som i förra mötet mellan lagen. Foto: © BildbyrŒn - COP 7 - SWEDEN ONLY / Tony O'Brien
Frågan är vem som får jubla i kväll?
5 av 5
Frågan är vem som får jubla i kväll?. Foto: © BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Många tycker att Zlatan Ibrahimovic, 31, är den enda världsklasspelaren på planen i kvällens VM-kvalmatch. Men Irlands förbundskapten Giovanni Trapattoni betonar vikten av att se till hela det svenska landslaget i kväll:
– Ibra är Ibra men det finns andra spelare, säger han till The Irish Independent.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Zlatans landslagsfacit

Sverige–Norge 4–2 – tre mål av Zlatan.

Sverige–Färöarna 2–2 – två mål av Zlatan.

Österrike–Sverige 2–1 – inget mål av Zlatan.

Sverige–Makedonien 1–1 – inget mål av Zlatan.

Slovakien–Sverige 0–0 – inget mål av Zlatan.

Sverige–Irland 0–0 – inget mål av Zlatan.

Sverige–Argentina 2–3 – inget mål av Zlatan.

DUBLIN. De flestas blickar kommer att riktas mot Zlatan Ibrahimovic i kvällens VM-kvalmatch mellan Irland och Sverige. Zlatan, som vann skytteligan i Ligue 1 förra säsongen, har gjort fem av Sveriges sex mål de senaste två landskamperna och har precis hittat formen i klubblaget Paris Saint-Germain. 

Medan Irlands assisterande förbundskapten Marco Tardelli säger att han "är rädd" för Zlatan, säger landets förbundskapten Giovanni Trapattoni att man inte bara kan fokusera på den 31-årige världsspelaren. 

"Ibra är Ibra"

– Ibra är Ibra. Han kan skjuta, han kan spela var han vill. Han kan spela längre bak, han kan spela som anfallare, och det blir viktigt för oss att inte följa honom, för det finns andra spelare, det finns hela det svenska laget, säger han till The Irish Independent.

Trapattoni säger att det är lönlöst att punktmarkera en spelare i dagens fotboll.

– Det finns spelare som Ibra, som Messi, som Robbie Keane, målgörare, de har en känsla för mål. För längesen var jag själv spelare, och då sa de: "Okej, där är Pelé, sätt Trapattoni på Pelé, Trapattoni får inte spela, Pelé får inte spela". Det var okej. Men i dag har fotbollen förändrats och det är omöjligt att sätta till exempel Messi bakom lås och bom. Det är omöjlig, för laget låter honom behålla bollen. Man kan inte sätta två killar på Messi.

"Han kan inte spela bra jämt"

Robbie Keane, som har gjort sju mål på de senaste fyra matcherna i LA Galaxy, vill att Irland ska återupprepa insatsen mot Zlatan och Sverige i den senaste 0–0-matchen lagen emellan. 

– Med Zlatan håller alla ögonen på honom och tror att han ska göra något speciellt hela tiden. Men funkar inte alltid så, och på viset som vi spelade i Stockholm så lyckades vi göra svenskarna frustrerade och de fick inte fram många bollar till Zlatan, så därför var det nog en svår match för honom. Han kan inte spela bra jämt, säger han till The Irish Independent

Kommentera
Kopiera länk
Dela