Adam Johansson ersatte Mikael Lustig i startelvan. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
Sverige är på väg mot en säker andraplats i gruppen. - Foto: JONAS EKSTR֖MER / SCANPIX
Zlatan slår till med vänstern. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson
Anders Svensson på språng.
7 av 7
Anders Svensson på språng. - Foto: BILDBYRŁN / Marcus Ericsson

Zlatans blixtmål gav Sverige segern

27 sekunder – sen var det klart. Så lång tid tog det innan Zlatan Ibrahimovic hade avgjort borta mot Kazakstan.

Kazakstan-Sverige 0-1

'1 0-1 Zlatan Ibrahimovic.

Redan efter 27 sekunder satte Sveriges stora stjärna Zlatan Ibrahimovic 1-0 med vänstern efter en fin framspelning från Albin Ekdal. Hans 45:e mål i landslaget.

Kazakerna skapade ett par farliga chanser direkt efter ledningsmålet men Andreas Isaksson höll tätt med hjälp av fint målvaktsspel.

Ekdal nära sitt första mål

I den andra halvleken kunde Ekdal ha avgjort matchen definitivt med sitt första landslagsmål – men hans fina skott tog i stolpen bakom Kazakstans målvakt.

Annars var det Zlatan, Zlatan, Zlatan. Anfallsbjässen låg bakom det mesta – men kom aldrig närmre ett andra mål än ett lurigt skott i med fem minuter kvar att spela.

Sverige lyckades vinna en ganska chansfattig match och nu ligger vägen öppen för åtminstone playoffspel till VM i Brasilien.